Konya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Bozkır Devlet Hastanesi'nde faaliyet gösteren Diyaliz Ünitesi'nin hizmet kapasitesi, hasta memnuniyeti ve erişilebilir sağlık hizmeti ilkeleri doğrultusunda önemli ölçüde artırıldı. Hastanemiz Diyaliz Ünitesi'nin cihaz ve yatak kapasitesi, yapılan planlamalar ve kurumumuzca yürütülen çalışmalar neticesinde 9+1 seviyesine yükseltilirken, toplam hizmet verecek diyaliz cihazı sayısı 14'e ulaştı.
Hastanemiz bünyesinde daha önce 5+1 olarak hizmet veren diyaliz ünitesi, 2020 yılında 2 yeni cihazın kazandırılmasıyla 7+1 kapasiteye çıkarılmıştı. Son dönemde özellikle yaz tatili sürecinde artan hasta taleplerinin karşılanması, tedavi bekleme sürelerinin azaltılması ve hizmet kalitesinin daha da iyileştirilmesi amacıyla idaremizce başlatılan fiziki alan genişletilmesi ve yeni cihaz temini çalışmaları tamamlandı. Kurumumuza yeni kazandırılan 5 adet Hemodiyaliz Cihazı'nın kurulumuyla birlikte ünitenin kapasitesi 9+1'e çıkarılmış, cihaz ve yatak tescil işlemleri de sonuçlandırılmıştır. Bu kapsamda ünitemiz, yaz tatili döneminde kullanılması planlanan cihazlarla birlikte toplam 14 diyaliz cihazıyla halkımıza kesintisiz sağlık hizmeti sunmaya başlamıştır.
Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nün değerlendirmesi sonucunda, hastanemiz diyaliz ünitesinin 7+1 olan cihaz ve yatak kapasitesinin 9+1'e yükseltilmesi talebi uygun bulunmuş, Valilik Makamı'nın onayıyla düzenlenen Diyaliz Ünitesi Ruhsatı ile Faaliyet İzin Belgesi kurumumuza teslim edilmiştir. Yapılan bu düzenleme ile ünitemizde 79 hastaya kadar hizmet verebilme kapasitesine ulaşılmıştır.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozkır Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgehan, şu açıklamaları yaptı:
"Hastanemiz Diyaliz Ünitesi, ilçemiz ve mahallelerimizin yanı sıra diyaliz ünitesi bulunmayan Ahırlı, Yalıhüyük ilçeleri ile Hadim ve Akören ilçelerinin bazı mahallelerinde ikamet eden vatandaşlarımıza da hizmet vermektedir. Bozkır ve çevresine hitap eden bir ünite konumundayız. Mevcut durumda ünitemizde tedavi gören hasta sayımız 33'tür. Aylık hasta sayısına bağlı olarak tedavi seans sayılarımız değişkenlik göstermektedir. 2025 yılı içerisinde ünitemizde aylık ortalama 36,5 hastamıza, aylık ortalama 370 seans diyaliz hizmeti sunulmuştur.
Yaz tatili döneminde taleplerde belirgin bir artış yaşanmaktadır. 2025 yılı Haziran ve Temmuz aylarında 43, Ağustos ayında 49, Eylül ayında ise 44 hastamıza diyaliz tedavisi verilmiştir. Yaz tatili döneminde hasta sayımız 49'a kadar yükselmiş, maksimum kapasiteyle hizmet vermemize rağmen artan talepleri karşılamakta zaman zaman zorluk yaşanmıştır.
Yeni kazandırılan diyaliz cihazlarımıza ek olarak envanterimizde bulunan ve tatil döneminde kullanılmak üzere ayrılan 4 adet cihazla birlikte toplamda 14 cihaz ve yatak kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz. Bu sayede bölgemizdeki diyaliz tedavi taleplerinin tamamı kurumumuzca karşılanabilecektir.
Ayrıca diyaliz tedavisi gören hastalarımız, ikamet ettikleri mahallelerden hastanemiz imkânlarıyla alınmakta ve tedavilerinin ardından evlerine ulaştırılmaktadır. Diyaliz Ünitemizde görev yapan, şoföründen temizlik personeline, hemşiresinden teknisyenine ve hekimine kadar tüm sağlık ekibimize, hasta bakım hizmetlerini büyük bir özveriyle yürüterek Bozkır halkımıza kaliteli sağlık hizmeti sunulmasına katkı sağlayan tüm personelimize ve idari ekibime canıgönülden teşekkür ediyorum. Cihaz ve yatak kapasite artırımının hastanemize ve bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

0 Yorumlar