Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Hekimlik Andı Yine Değiştirildi, Öğrencilerden Sessiz Protesto!

Hekimlik Andı Tartışması ! Yıl sonu mezuniyet törenleri gündem olmaya devam ediyor. Bu sefer haber Ankara’dan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden geldi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Merve Kılıç’ın haberine göre, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin mezuniyet töreninde Hekimlik Andı’nda okul yönetimi tarafından değişiklik yapılarak, “cinsiyet ve cinsel yönelim” ifadeleri çıkarıldı. “Onur” yerine “namus” kelimesi kullanıldı. Yapılan değişikliklere, öğrencilerin mezuniyet töreninde sessiz bir protesto ile karşılık verdiği belirtildi.

Hekimlik Andı Değiştirilemez, Etik Kurallara Uyulmalı!

Haberde ayrıca Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), 30 Mayıs’ta mezuniyet törenlerinde “deontolojik (etik)” kurallara uygun okutulması için, tıp fakültelerinin dekanları ile tabip odalarına yazı gönderdiği bilgisi paylaşılarak, konuyla ilgili TTB’nin şu açıklaması yer aldı: “Hipokrat Yemini olarak bilinen Dünya Tabipler Birliği Cenevre Bildirgesi, diğer adıyla “Hekimlik Andı”nın tüm hekimler için ortak ve bağlayıcı olduğu vurgulandı. TTB’nin ve tabip odalarının tüm uyarılarına karşın hekimlerin mezuniyet törenlerinde söz konusu metin değiştirilmeye devam ediliyor.” Geçtiğimiz yıl Çapa Tıp Fakültesi’nde de benzer bir olay yaşanmış öğrenciler dekan tarafından sansürlenen metinden çıkarılan kelimeleri hep bir ağızdan söyleyerek, sansürü delmişlerdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

 



Yorum Gönder

0 Yorumlar