Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

CHP Burdur Diyaliz Heyeti Bakan Koca’yla Görüştü

Burdur Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz haftalarda yaşanan diyaliz merkezinde bulunan tanka, bakım çalışmaları yapılırken antifiriz karıştığı iddia edilmişti.

Burdur Diyaliz Skandalı Hakkında Bilgi Alamamışlardı

Hastaneden diyaliz hizmeti alan hastalar sağlık durumları kötüleşince Burdur, Afyon ve Denizli’deki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan hastalardan peş peşe vefat haberleri geldi. Konuyla ilgili olarak CHP milletvekilleri Burdur’a gitmiş, yetkili kimseden bilgi alamadıklarını açıklamışlardı.

Aşı Tereddütü ve Aşı Reddi, HPV ve Menenjit Aşıları Gündeme Geldi

CHP’nin Burdur heyetindeki isimler Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüştü. CHP Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Akbaz Şahbaz, görüşme ile ilgili X Platformu’ndan paylaşımda bulundu. Şahbaz paylaşımında, “Bursa Milletvekilimiz Kayıhan Pala ve Ankara Milletvekilimiz Aylin Yaman ile Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca ‘yı TBMM’de ziyaret ederek sağlık alanındaki güncel sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Sağlık hizmetinde, Şehir hastaneleri ve hastanelerimizde yaşanan sorunları ve sağlık personelimizin çalışma koşullarını konuştuk. Burdur’da yaşanan ve 3 hastanın ölümüyle sonuçlanan diyaliz skandalındaki nedenleri sorduk. Aşı tereddütü ve aşı reddinin azaltılması için bir eylem programına duyulan ihtiyacı, HPV ve Menenjit aşılarının Ulusal Aşı takvimine alınması, Tip1 diyabetli çocuklara sensörlerin ivedi olarak sağlanması gerekliliğini ele aldık. Hak temelli bir sistemde ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 



Yorum Gönder

0 Yorumlar