Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Eczanede Şiddet !

HEP-SEN Denizli İl Temsilcisi Şeref Salman, sendika olarak verdikleri mücadele neticesinde Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi’nde artık hemşirelerin ‘eczaneden ilaç taşıma’ görevlerine hastane yönetimi tarafından son verildiğini müjdeledi.

Eczanede şiddet ! İstanbul Kartal’daki Eczacı Mustafa Erbaş, eczaneye gelen bir şahıs tarafından fiziksel şiddete maruz kaldı.

Türk Eczacıları Birliği eczacının iş göremezlik raporu aldığını belirterek,   Son dönemde meslektaşlarımızın uğradığı şiddet olaylarındaki artış önemli boyutlara ulaşmış durumdadır. Halk sağlığı hizmeti sunan, birinci basamak sağlık danışmanı olan meslektaşlarımızın maruz kaldıkları şiddet olaylarını kınıyoruz. Yetkilileri bir an önce gereken önlemleri almaları konusunda bir kez daha göreve davet ediyoruz. Türk Eczacıları Birliği olarak saldırıya uğramış meslektaşımıza, eczane çalışanlarımıza ve tüm camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Yanlış Halk Sağlığı Politikaları

CHP Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, ise şiddetin boyutlarının eczacılara kadar uzandığını belirterek, “Yanlış sağlık politikaları ile birlikte yüksek enflasyon, artan fiyatlar ve cezasızlık politikaları gece gündüz #halksağlığı hizmeti veren eczacılarımızı hedef haline getirdi. Yaşanan şiddeti kınıyor, faillerin bir an önce cezalandırılmalarını bekliyor, şiddet mağduru eczacımıza, çalışanlarına ve #eczacılık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi. 



Yorum Gönder

0 Yorumlar