Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

​Koski Çalışanı Köylü’den sularımızı bilinçli kullanalım uyarısı.


Koski Bozkır Analiz biriminde çalışan ve Çoban'ın Suya Dokunuşu kanalının sahibi Vural Köylü bu yıl bizi bekleyen su sorunu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  


Koski'ye bağlı birimde çalışan ve özellikle İlçemiz su kaynaklarından Koski ve Toplum sağlığı merkezi tarafından alınan analizlerin sonuçlarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Vural Köylü yaşanabilecek su kriziyle ilgili çektiği videosunda insanların su kullanımında dikkat etmesi gerekenler ve kurum kuruluşların tedbirlerini anlattı.  

Vural Köylü Videosunda "Herkese iyi günler arkadaşlar

Bugün hafta sonu dağda davarlar gidiyoruz. Bu hafta sonu da her tatillerde olduğu gibi davar gütme sırası bende. Malum şu 2-3 haftadır paylaşım yapmadık çünkü sezon sonu.

Her zaman söylediğim gibi bu civarda İnşallah bakılmadık su bırakmayacağız. Bütün hepsinin analizini yapıp burada sizinle paylaşacağız. Şimdi sezon sonu olunca bu aralar şu yaklaşık 2-3 aydır falan Normal rutin numuneler haricinde başka bir şeye bakmadık

Bu sene şartlar görüyorsunuz her yerde yağışlar olmadı, olmayınca şu anda halen mevcut dağda ve yaylada Bir karışım olmadığı için kullanabilirsiniz. Su kaynaklarımızda şu anda bir dengeler değişmedi yani hala suyun Sağlıklı olduğu bir dönem.Şimdi hemen şeyi hatırlatalım bu arada şu yakın mesafede Yayla suyunu, Kovanlık Köyünü hemen çıkınca solda Koski'nin su deposu var onun altında. Deponun tahliyesi var o su hala tahliyeden akıyor yani yeri de kolay doldurabilirsiniz.

Malum kuraklık var, her zaman söylediğimiz gibi suyu tasarruflu kullanalım. Biz üzerimize düşeni vatandaş olarak yapacağız Ondan sonra yetkililer üzerine düşeni yapacak. Bu iş kademe kademe böyle gidecek. Yoksa bu şartlarda yeryüzünün zaten yüzde 97'si tuzlu su, yüzde üçü tatlı su O da Göller çekiliyor gördüğünüz gibi. Bu yeraltı suları çekiliyor şimdi Evveli Biz 20 metrede 10 litre saniyede 10 litresi bulursak, şimdi 350 300 350 metre de 3-5 litre su buluyoruz. O da 1 ay 2 ayda yanıyor vuruyor. Yani yeryüzünün suyu günden güne çekiliyor. Kullanılabilir sular her sene biraz daha derine gidiyor.  

Bozkır gibi Torosların eteğinde şurada içtiğin şebeke suyunu boş ver, her taraf Yayla suyu bak koruk suyu her tarafa geliyor ve şu anda söylediğim adresleri Ben takip edenler gidip doldurabilir. Paranızı şu hazır suydu, bilmem arıtma cihazıydı, bilmem neydi birine verip hem paranız'dan hem sağlığınızdan olmayın" dedi.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar