Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

​Konyalı Arıcılar Bozkır-Konya arasında yoğun Arı mesaisine başladı.


Konya'nın Bozkır ilçesinde Arıcılık faaliyeti ile uğraşan Arıcı çiftçiler her sene Eylül ayında Toros dağlarındaki Arıcılıklarından Arılarını sahil bölgelerine indirerek arılarının kışı sahilde geçirmesini sağlıyor.


Bozkır ilçesinde ağır geçen kış mevsimi ve bahar soğuklarında arı kolonilerinin büyük bir güç kaybettiğini belirten arıcı Göksel, Arılarımızın sezona hızlı bir şekilde başlayabilmesi için her sene yaptığımız Arıcı göçümüzü bu senede gerçekleştirdik.  

Arılarımız bu aylarda Bozkır'da olsaydı şimdi uyuyor olacaktı ve aşırı soğuklardan dolayı arı kolonilerimizde güç kaybedecekti. Bozkırlı arıcılar olarak yıllardır yaptığımız gibi bu senede arılarımızı Toroslardan sahile indirdik ve burada yoğun mesai harcıyoruz dedi.  

Antalya bölgesindeki arılığımızda şu anda doğa tamamen uyandığı için yoğun bir mesai harcıyoruz. Ben Barakamda kaldığım için genellikle buradayım ama Bozkır'dan günlük arılarını kontrol ve bakım için Antalya'ya gelen aracılarımız var dedi.  

Arıcı Göksel yaptığı açıklamada "Arılarımızı Eylül Ekim aylarında sahile getiriyoruz.
 
Bizim oraların kışı ağır geçtiği için. Arılarımız Bozkır şartlarına göre burada çok erken uyanıyor.  

Burada Barakam var Bozkır'a her zaman gidip gelmiyorum burada Barakamda kalıyorum. Bozkır'dan arılığımıza iki yüz km mesafe var. Bazen git gel yapsak da arılarımızın başında geçiyor vaktimiz.  
Mayıs ayında buradan arılarımızı Toros dağlarında doğa uyandığında tekrardan arılarımızı Bozkır'a götürüyoruz.  

Arıcılık faaliyetimizde devamlı olarak bu şekilde Eylül'de gelip Mayıs'ta tekrar Toros dağlarına geri dönüyoruz" dedi.  

#yakupcetincom #Bozkir #konya #BozkirVideolari #Arıcılık #BozkırBalı #siristat #siristatbal

Yorum Gönder

0 Yorumlar