Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Büyük Gaziantep Depreminde Bozkır Aygırdibi bir gün boyunca kurudu.


Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Karacahisar mahallesi sakinleri ülkeyi yasa boğan depremde iki korkuyu birden yaşadılar. Deprem sonrasında köylerinin ve ilçelerinin en büyük ve en temel su kaynağı olan Çarşamba çayının kaynağından kuruduğunu gördüler.  



Deprem dolayısıyla büyük üzüntü oldukları bir günde yüzlerce km uzaklıktaki bir depremle koskoca bir su kaynağının yani ilçeyi besleyen akarsuyun kaynağından bir gün boyunca kesik olmasından dolayı büyük bir korku yaşadılar.  

Çarşamba çayının su gözü olan Aygırdibi Şelalesinin tamamen kuruduğunu ve köylerindeki çok fazla köy çeşmesinin de sularının bir anda kesildiğini ve depremden bir gün sonra tekrardan geldiğini belirten köylüler. Bu su kaynağı bizim her şeyimiz köyümüzün suyu olmazsa bahçelerimiz kurur ve mallarımıza su bulamayız dediler.  

Bir günlük bir kesinti olsa da ileride böylesi bir sorunun baş gösterme ihtimaline karşı yetkililerin köylerindeki su kesintisinin nedenin araştırılmasını istiyorlar.  

Karacahisar köy sakinlerinden Mehmet Yıldız yaptığı açıklamada "Köyümüzde deprem olduğu sabahı bu akan çarşamba çayımız kurudu. Bizim malımızı ve bahçemizi suladığımız bu sudur. Deprem olduğu gün bu su tamamen kurudu.  

Bizim tahminimiz depremde bir yarık açıldı ve yeni yarıktan çıkış noktası bulamayınca bir gün sonra tekrar suyumuz geri geldi. Bizim suyumuz kurursa da bizim köyümüz bitmiş demektir" dedi.  

Köy sakini Selim Topçu Yaptığı açıklamada "Akşamdan kar yağmaya başladı sabah oldu hayvanları sulamak için çeşmeye gittim ve çeşmeyi kurumuş gördüm. Görür görmez nasıl olur diye merak ettim ve hayvanlarımı sulamak için dereye indim. Dereye de baktığımda Derenin de kurumuş olduğunu gördüm. Sonradan Televizyonlardan büyük bir deprem olduğunu öğrendik.  

Bizim çayımızda da mı büyük bir deprem oldu diye düşündük ve tam 24 saat sonra suyumuz tekrardan geri geldi" dedi.  

Karacahisar mahalle muhtarı Hikmet Yiğit yaptığı açıklamada" Gaziantep depreminde bizim Aygır şelalesi dediğimiz mevki, yanı Çarşamba çayımızın çıktığı kaynaktan gelen Bozkır'dan Çumra'ya oradan da Konya ovasına akan bu suyun 24 saat kuruduğu köylülerimiz tarafından bizzat tespit edilmiştir. Bu suyumuzun ana gözünün araştırılarak neden kuruduğunun araştırmasını istiyoruz.  

Bu su sadece köyümüzün değil, ilçemizin ve dahi Çumra üzerinden de Konya Ovasının besleyici kaynaklarından biridir. Bu suyun 24 saat kesilmesi demek sonrasında başka bir depremde tamamen kuruma ihtimalinin olduğu demektir" dedi.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar