Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

​Konya Büyükşehir Bilim TIR’ı ile Depremzede Çocuklara Moral Veriyor


Öğrencilerin bilime olan merakını artırmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim TIR'ı, bu kez Hatay'daki depremzede çocuklar için hizmet veriyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Depremden etkilenen yavrularımıza yaşadıkları büyük korkuyu bir nebze de olsa unutturabilmek için Bilim TIR'ımızı bölgedeki çocuklarımızla buluşturuyoruz." dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi tarafından öğrencilerin bilime olan merakını artırmak amacıyla hizmete sunulan Bilim TIR'ı, şimdi de Hatay'daki depremzede çocuklarla buluşuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, depremin ilk gününden bu yana Hatay'da altyapı, lojistik, su çalışmaları, barınma, mobil mutfak, haberleşme ve enerji sağlama gibi her türlü insani ihtiyacı karşılamak adına canla başla çalıştıklarını söyledi.

Depremin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak ve çocuklara moral vermek için Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilim TIR'ını da Hatay'a gönderdiklerini kaydeden Başkan Altay, "Depremden etkilenen yavrularımıza yaşadıkları büyük korkuyu bir nebze de olsa unutturabilmek için Konya Bilim Merkezi bünyesindeki Bilim TIR'ımızı Hatay'ın; Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Samandağ ve Yayladağı çadır kentlerinde çocuklarımızla buluşturuyoruz. Tüm evlatlarımızı davet ediyorum. Ülkemizi derinden sarsan bu büyük afetin yaralarını her birlikte saracağız inşallah" diye konuştu.

Bilim TIR'ında hem bilimle tanışan hem de eğlenceli vakit geçiren depremzede çocuklar ise çok mutlu olduklarını ifade etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar