Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Bozkırlılar Vakfından anlamlı ziyaret.


Konya'nın Bozkır ilçesinde faaliyet gösteren Bozkırlılar Vakfında Bozkır ilçesine yerleşen depremzedelere anlamlı ziyaret.  

Gaziantep ve Hatay depremleri sonrasında Konya'nın Bozkır ilçesine gelerek Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleşen ailelere Bozkırlılar Vakfı heyetinden hoşgeldiniz ziyareti gerçekleştirildi.  

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bozkırlılar Vakfı Bozkır Temsilciliği yöneticisi Mevlüt Aydın "

6 Şubat 2023 te yaşanan ve asrın felaketi olarak ifade edilen deprem felaketi ile güne hüzünle uyanmıştık. Merkezi Kahramanmaraş diye ifade edilse de 11 ilimizde acı bir kayıp verdik ve etkilenen tüm Türkiye olmuştu.

Yüce Devletimiz ve milletimiz ,hepimizin kalbine hüzün bırakan bu felakete el ele ,gönül gönüle destek vererek kaybımızı en aza indirmek ve yaralarımızı en kısa zamanda sarabilmek için birlikte kenetlendiler.

Bizlerde Bozkır olarak kardeşlerimize ne yapabiliriz diyerek birlik şuuru ile hareket ederek ,tüm Bozkır halkı Belediyemiz Düğün salonundaki eşya toplama yerine bulabildiğimiz tüm yardımları ulaştırmaya koyulduk.

Gerek vakıf depomuzda bulunan gıda ve giyim eşyalarının ulaştırılmasında,gerek vakıf aracımızla vatandaşlarımızın verdiği yardımların toplanmasında öncü olmaya çalışarak sahadaydık.

Birebir deprem bölgesine giden diğer STK kuruluşları ile irtibat kurarak , yardımlarımızı onların aracılığı ile de ulaştırmaya çalıştık. Bozkırda ki aşevimizin heran hazır olduğunu dile getirdik.

Bozkırlılar Vakfı merkezimiz İstanbul da da topladığımız maddi yardımı AFAD ın hesabına yatırarak , elzem olan ihtiyaçların alınmasına destek olduk

Bozkırlılar Vakfı Bozkır temsilciliği olarak hem ayni hem nakdi yardımları elimizden geldiğince hızlı bir şekilde ulaştırdık.

Bozkırımıza da onlarca, bu depremden etkilenen misafirlerimiz geldi. Kimi için ev bulmaya çalıştık, kimi misafirlerimiz de KYK yurtlarımıza yerleşti.  

Bozkırlılar Vakfı Bozkır temsilciliği olarak bizde hem evlere yerleşen hem de KYK yurduna yerleşen deprem mağduru kardeşlerimizi ziyaret ederek hoş geldiniz demek istedik ve onlarla sohbet ederek acılarını paylaşıp, beraber bu zorluğu Allah'ın izniyle, aşacağımızı dile getirdik.

Bu anlamda 21 Şubat Salı günü Bozkırlılar Vakfı Bozkır temsilciliği olarak, Bozkırımızın meşhur etli ekmeğinden yaptırarak Bozkır Kaymakamımız Tolga Turan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı müdürümüz Hasan Adıgüzel ile birlikte KYK yurdumuza ziyarete gittik.

Ziyaretimizde Sayın kaymakamımız Tolga Turan'da yanında getirdiği oyuncakları çocuklara dağıtarak onların da yüzlerinde güzel tebessümlere vesile oldu.

Yurtta kalan depremzede kardeşlerimiz ile birlikte sohbet ederek onların o an yaşadıklarını beraber yeniden hissettik. Onların kendilerini daha iyi hissetmeleri için neler yapabileceğimizi konuştuk.  

Daha sonra Bozkır KYK müdürümüz Ümit Karabacak, bizlere yurdu gezdirerek, misafirlerimiz için yapılanları gösterdi ve yapılmak istenen şeyleri ifade etti.  

Gördük ki bir kütüphane ve onu dolduran kitaplar gerekli.  Günlük kullanılan ayakkabı, giysi ve havlu gibi eşyalar halen gerekli.  

Bizlerde eksiklerin giderilmesinde Bozkırlılar Vakfı Bozkır temsilciliği olarak veren el ile alan el arasında köprü olmaya sizlerin desteği ile devam ettiğimizi dile getirdik.  

Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun, yaralı kardeşlerimize acil şifalar dileriz. Vefat eden kardeşlerimizin mekânları cennet olsun" dedi.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar