Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Bayraklı Şehir Hastanesi Soru İşaretleri 1

Kulağımıza Bayraklı Şehir Hastanesi’nin 2023 Şubat veya Mart aylarında açılması planladığı ile ilgili bilgiler geliyor. Modern hizmet binasının İzmir sağlığına önemli katkıları olacağını düşünmekle birlikte, devasa hastanenin yönetimi, personel ihtiyacı, hasta ve hasta yakınları ve sağlık personellerinin ulaşımı konuları hala yanıtlanmamış sorular olarak önümüzde duruyor.

Uzun zamandır inşaatı süren dev kompleksin görevine yeni atanan İZMİR. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, döneminde açılması planlanıyor.

YouTube kanalımda da zaman zaman gündeme getirdiğim ve son dönemde yenilerinin eklendiği Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili soru işaretlerini kısaca hatırlayalım.

  • Mevcut kamu hastanelerine, Bayraklı Şehir Hastanelerinde görev alacak hekim kadrosunun atandığının duydum. Doktor fazlalılığı nedeniyle bir hastaya iki doktor düştüğü konuşuluyor.
  • İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinin ulaşım sorunu hala çözüme kavuşmuş değil. Bayraklı’dan Şehir Hastanesine teleferik kurmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi projenin gidişatı, olabilirliliği konusunda (sorularımıza rağmen) bir yanıt vermiş değil.
  • Buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanı Sn. Serdar Sandal’a da sorumuzu hatırlatmış olalım.  İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi yetkililerine sormuş olalım, “Hasta ve hasta yakınları, Şehir Hastanesine nasıl ulaşacak”
  • Sn Soyer ve Sn Sandal bu konuda Bilim ve Sağlık Haber Ajansına net bir açıklama yapmadı. Unutmayınki belediye başkanları sadece altyapı ve üst yapıyla ilgilenmez, sorumluluk bölgesindeki halkın sağlığı, (halk sağlığı) da onların sorumluluk alanına girmektedir. (Tabi bu konuda bir çalışma yaptıklarını iddia etmiyorum. Ancak kentin en önemli sağlık yatırımının ulaşımı konusunda tek bir açıklama yapmamalarını çok dikkat çekici buluyorum.
  • Evet devam edelim. Bu konuda kentteki siyasi partiler de bir açıklama yapmadı. İlin sağlığı, ulaşımı onların da birinci derecede sorumluluğundadır. Sağlık iş kolundaki sendikaların da bu alanda çok aktif oldukları söylenemez.
  • Bayraklı Şehir Hastanesinde çalışacak sağlık personeli için bir lojman, kira yardımı (Bayraklıda kira fiyatları şimdiden uçtu) düşünülüyor mu ?
  • 112 ambulansları, sabah ve akşam yoğun trafiğin oluştuğu Çevreyolu’nda nasıl zamanında hastaları hastaneye ulaştıracak.  Şimdilik sorularımız bu kadar. Yetkililerimizin gelen yanıtları buradan yayınlamaya hazır olduğumu belirtmek isterim. Sağlıcakla kalın.

 

 



Yorum Gönder

0 Yorumlar