Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

​Gençlik Merkezinde Gençlere, Destek Afad gönüllüsü Eğitimi verildi.


Konya'nın Bozkır ilçesinde sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlerin yoğun yapıldığı Bozkır Gençlik Merkezinde Acil Yardım ve Afet Yönetimi öğrencilerine yönelik Destek Afad Eğitimi ve Yangın Tatbikatı eğitimi gerçekleştirildi.

Konya İl Afet ve Acil Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi Acil Yardım Afet Yönetimi Topluluğu işbirliğinde planlanan eğitime 90 Selçuk Üniversitesi öğrencisi katıldı.

Selçuk Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü tarafından planlanan eğitimde Afet Öğrencilerinin istekleri doğrultusunda farkındalık, lojistik, intikal ve güvenlik başta olmak üzere birçok arama kurtarma eğitimini sabahın erken saatlerinden itibaren tüm gün alan gençler, uygulama eğitimi olarak da yangın anında nasıl bir psikoloji ile hareket edilmesi gerektiğini bunun yanında da yangına doğru müdahalenin nasıl yapılması gerektiğini uzmanlar tarafından aldılar.

Bozkır Gençlik Merkezi konferans salonu ve bahçesinde, Konya İl Afet ve Acil Müdürlüğü tarafından verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerini alan gençler yüz yüze yapılan sınav sonucunda AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazandılar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar