Her yıl, 8- 14 Mayıs tarihleri Dünya Besin Alerjisi Farkındalık Haftası olarak kutlanıyor. Besin Alerjisi Derneği bu farkındalığı sağlamak amacıyla etkinlik yaparak, besin alerjisi farkındalığını arttırmayı hedefliyor.
Besin Alerjisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKÇAY, çok az yenmesine rağmen, gıda tüketildikten hemen sonra ortaya çıkan ve genellikle dakikalar içinde müdahale edilmesi gereken besin alerjisinin önemine dikkat çekti. Besin alerjisinin anafilaksi gibi hayati tehlikelere sebep olabilecek alerjik reaksiyonlara neden olduğunu belirtti. Alerjik belirtileri arasında, kusma, mide krampları, kurdeşen, nefes darlığı, hırıltı, tekrarlayan öksürük, yutma güçlüğü, şok ve dolaşım çökmesi, zayıf nabız, soluk veya mavi cilt rengi, dilde şişme, baş dönmesi, baygınlık hissinin yer aldığını söyledi.
Her yıl, 8- 14 Mayıs tarihlerinin Dünya Besin Alerjisi Farkındalık Haftası olarak kutlandığını, bu yıl Şişli Belediyesinin organizasyonu ile 13 Mayıs Cuma günü, Özgecan Aslan Konferans Salonunda farkındalık semineri vereceklerini ve besin alerjilerinde alerjik şok (Anafilaksi) hakkında konuşacağını söyleyen Başkan AKÇAY, tüm halkı ücretsiz yapacakları etkinliğe davet etti. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)
0 Yorumlar