Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

20 Bin Öğretmen Adayının Mülakat Korkusu!

KPSS’de dereceye giren 20 bin öğretmeni mülakat korkusu sardı. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Geylan, “Bir öğretmenimiz dahi kapsam dışı bırakılamaz”

Mezun olduktan sonra bir umutla KPSS sınavına girip iyi puanlar alan öğretmen adaylarını Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek ‘mülakat’ korkusu sardı. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakatların kayıt altında, şeffaf bir şekilde yapılacağını anlatsa da, geçmiş dönemlerde yaşanan atama krizleri öğretmenleri tedirgin ediyor.

Mülakat Komisyonlarını Farklı Takdir Kullanması Genç Öğretmenlerimizde Endişeye Yol Açıyor

Bu konuda bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Ceylan, “Genç öğretmenlerimiz mülakat sonuçlarının açıklanmasını ve öğretim yılı başında öğrencileriyle buluşmayı bekliyorlar. Daha önce defalarca dile getirdik: “İlk 20 bine girmiş tek bir aday dahi kapsam dışı bırakılamaz! Ancak, mülakat komisyonlarının farklı takdir hakkı kullanmış olması genç arkadaşlarımızda haklı bir endişeye yol açmaktadır. Böylesi bir durum büyük bir vebaldir ve kimse altından kalkamaz. Bunu bertaraf etmenin tek yolu, tüm adaylarımıza KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı vermektir” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar