Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

KTÜ Farabi Hastanesi’nde Doktorlar Mahsur Kaldı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nin onkoloji servisinde nöbetçi 3 asistan hekim, hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı.

Olay şöyle gelişti. Kanser tedavisi gören bir hastanın hayatını kaybetmesinin ardından hasta yakınları, Farabi Hastanesi Onkoloji servisinde çalışan doktorlara saldırdı. İddiaya göre, hastanın vefatı sonrası hasta yakınları önce hastane önünde kendi aralarında tartıştı, daha sonra ise servisteki doktorlara saldırdılar:Hasta yakınları tarafından darp edilmek istenen üç asistan doktor, kendilerini odalarına kitledi. Hastanede görevli güvenlik güçleri, olay yerine gelerek asistan hekimleri odadan çıkartabildi.

Hekim Birliği Sendikası Artık Yeter Dedi

Hekim Birliği Sendikası sağlıkta şiddet hakkında yaptığı açıklamada, “Hekimler darptan kurtulmak için kendilerini odaya kilitlemek zorunda kaldılar. Bu olay hekimlerimize yönelik son bulmayan şiddetin kabul edilemez boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Hekimler mesleklerini icra ederken can güvenliklerinden endişe duymamalıdır. Artık yeter! Hekimlerimizin can güvenliği için daha fazla gecikmeye tahammülümüz yok! Hekimlere yönelik şiddetin son bulması için derhal somut adımlar atılmalıdır” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar