Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Hekimlerden Bakan Kemal Memişoğlu’nu İlk Uyarı Geldi!

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na ilk uyarı hekimlerden geldi. Hekim Birliği Sendikası Bakan Memişoğlu’na ‘şiddete karşı önlem alın’ uyarısında bulundu.

Sağlıkta şiddet tüm hızıyla sürerken, her gün Türkiye’nin başka bir ilinden sağlıkta şiddet haberi geliyor. Artan şiddet vakalarına karşı, ‘Artık sabrımız kalmadı’ diyen sağlık örgütleri yeni Sağlık Bakanı Prof.Dr. Kemal Memişoğlu’na önlemlerin artırılması konusunda uyarıda bulundu. Bu anlamda ilk uyarılarından biri Hekim Birliği Sendikasından geldi.

Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Noktasında Mevcut Çözümlerin Yeterli Olmadığı Ortada

Hekim Birliği Sendikası X hesabından yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanı Memişoğlu “Sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti için var gücümüzle çalışacağız” dedi. Sayın Bakanın “En büyük amacımız, önce hasta memnuniyeti, sonra çalışan memnuniyeti.” açıklaması bizleri sarsmış olsa da yeni açıklaması biraz da olsa önemsendiğimizi hissettirdi. Sayın Bakanımıza tekrar hatırlatmak istiyoruz; sadece bu hafta 5 meslektaşımız barbarca şiddete maruz kaldı. Hekimlere yönelik şiddetin bir an önce bitirilmesi gerekirken, her hafta farklı bir şiddet olayıyla yüreğimiz sarsılıyor. Bu vesile ile de tekrar iletmek istiyoruz. Hekimlerimize yönelik şiddete karşı bir an önce somut adımlar atılsın, mevcut çözümlerin yeterli olmadığı ortada” ifadelerini kullandı. 

Memişoğlu, “Önce Hasta Sonra Çalışan Memnuniyeti” Açıklamasına Tepkiler Sürüyor

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun bir etkinlikte “Daha iyi bir sağlık sistemimiz, hizmet sunumumuz olacak. En büyük amacımız, önce hasta memnuniyeti, sonra çalışan memnuniyeti. İnsanları hastalanmadan koruyacak bir sistemi daha etkin hale getirmeye çalışacağız” açıklamasını sağlık çalışanlarının tepkisine yol açmıştı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 



Yorum Gönder

0 Yorumlar