Selçuk Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan Öğretim üyeleri Prof. Dr. Serkan Erdemir, Prof. Dr. Sait Malkondu ve Doç. Dr. Mehmet Oğuz tarafından hazırlanan "Gıdalardaki bozulmaları ve tazelik kontrolünü takip edebilmek için yeni reseptörlerin üretimi" konulu proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.
TÜBİTAK tarafından desteklenen proje hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Mehmet Oğuz "Biyojenik aminler hemen hemen tüm canlılarda bulunur ve hücre büyümesinde, gelişmesinde ve farklı olmasında çok önemli roller oynarlar. Bununla birlikte, biyojenik aminlerin gıdaların bozulması sırasında birikmesi, aşırı alımı gıda zehirlenmelerine neden olmakta ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır. Bu nedenle, gıda bozulmalarını belirtmek ve hastalık teşhisini iyileştirmek için biyojenik aminler önemli belirteçler olarak kabul edilmektedir.
Bu bağlamda, biyojenik aminlerin doğru hızlı ve güvenilir tespiti, yalnızca gıda kalitesini belirtmekle kalmayıp aynı zamanda insan sağlığını da güvence altına aldığı için giderek daha önemli hale gelmektedir. İnsan sağlı ve gıda israfının önlenmesi için Selçuk Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi ortaklığıyla, öğretim üyeleri Prof. Dr. Serkan Erdemir, Prof. Dr. Sait Malkondu ile birlikte hazırlanan "Gıdalardaki bozulmaları ve tazelik kontrolünü takip edebilmek için yeni kitlerin üretimi" konulu proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır" dedi.
TÜBİTAK desteğini hak eden projesi dolayısıyla hemşerimiz Doç. Dr. Mehmet Oğuz'u tebrik eder ve akademik hayatında başarılar dileriz.
0 Yorumlar