Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

TTB’den Kayyum Tepkisi: “Demokrasi Toplum Sağlığının Olmazsa Olmazıdır!”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, İçişleri Bakanlığı tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Hakkari Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması, belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılması ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in vekaleten atanması üzerine açıklamada bulundu.

TTB açıklamasında, “Toplumsal sağlığın olmazsa olmaz koşulu demokrasi, demokrasinin de olmazsa olmaz koşulu halkın oylarıyla seçilmiş kişi ve organlara saygıdır. Demokratik kuralların ve işleyişin olmadığı bir “demokrasi”, hamasi politik söylemleri süslemekten başka bir anlam taşımaz” vurgusunda bulundu.

“Kayyum atanması halk iradesinin yok sayılmasıdır”

Açıklamaya şu ifadelerle devam edildi: “Henüz iki ay önce halkın oylarıyla seçilen belediye başkanlarının, 10 yıl önce açılmış bir dava dosyası gerekçe gösterilerek, atanmış bir bürokrat olan İçişleri Bakanı tarafından görevden alınması ve yerlerine kayyum atanması; apaçık bir şekilde halkın iradesinin yok sayılması, demokratik kuralların çiğnenmesi ve hukuksuzlaştırmanın sürdürülmesidir. Siyasal iktidarın tümüyle araçsallaştırdığı yargı organları eliyle seçilmişlere müdahalesini yakın zamanda deneyimlemiş bir meslek örgütü olarak, tüm sorumluları derhal halkın iradesine saygı göstermeye çağırıyoruz.” (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar