Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

SES Genel Merkezi’nden Hakkari’ye Kayyum Atamasına İlişkin Açıklama!

SES Genel Merkezi, Hakkari Belediyesi’ne hukuksuzca atanan kayyum ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, toplum sağlığını korumanın ve geliştirmenin ancak toplumsal yaşamı demokratikleştirerek, birey ve toplumu özgürleştirerek ve eşitsizliklerle mücadele ederek mümkün olabileceği vurgulandı.

Toplum sağlığının, her bireyin yeterli ve dengeli beslenebildiği, uygun koşullarda barınabildiği, temiz suya ulaşabildiği, havanın kirletilmediği, temiz çevre ve güvenli gıdaya ulaşımın sağlandığı bir ortamda gerçekleşebileceği belirtildi.

SES Genel Merkezi açıklamasında, kent yaşamının temel insani ihtiyaçların karşılanmasıyla doğrudan ilişkili olduğuna dikkat çekildi. Emekçiler için kentleşmenin her zaman sınıfsal bir olgu olduğu ve konutun yalnızca bir barınak değil, daha geniş bir anlam taşıdığı ifade edildi. Her bireyin kentler üzerinde kontrol etme, demokratik katılım ve değiştirme hakkına sahip olduğu vurgulandı.

Kayyum Atamasına Sağlık Örgütlerinden Tepki

SES tarafından yapılan açıklamada, kent hakkı talebinin, var olan kenti değiştirmek ve kentin üzerinde hak talep etmek konusunda ortak bir isteğe dönüştüğü belirtildi. Emekçiler için kentlerin, evsel ve sanayi atıklarını bertaraf edecek, doğaya ve canlılara zarar vermeyecek uygun altyapı sistemlerinin yanında, insanların kültürel, sanatsal, eğitim gibi başlıklarda kendini yetiştirdiği, geliştirdiği ve beslediği mekanlara ve olanaklara da sahip olması gerektiği vurgulandı. Yerel seçimlerin, kent hakkını kontrol etme, demokratik katılım ve değiştirme hakkını kullanma açısından önemli demokrasi araçları olduğu ifade edilen açıklamada, demokrasi ve barış içinde yaşama yönünde ortaya konulan iradeye yönelik darbe girişimlerinin ve kayyum politikalarının devam ettiği belirtildi.

SES Genel Merkezi’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

  • Kayyum politikaları kent hakkına, yani halkın iradesine darbedir.
  • Kayyum politikaları demokrasiye ve toplumsal barışımıza müdahaledir.
  • Kayyum politikaları toplumu üstten dizayn etme yaklaşımıdır. Antidemokratiktir. Halkın siyasal, kültürel, sanatsal tercihlerine ve toplumsal yaşamına müdahaledir.
  • Kayyum politikaları, zaten olmayan demokrasinin temsili kısmına yapılan müdahale olup, halkın demokrasiye ve demokratik mücadeleye olan inancını zedelemektedir.

Sağlıklı bir toplum ve gelecek için kayyum politikalarından vazgeçilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, masumiyet karinesinin herkes için uygulanması gerektiği ifade edildi. Yargı kararı olmadan seçilmişlerin görevden alınmasının kabul edilemez olduğu, yargı kararı olsa bile kayyum atanamayacağı, seçilmiş belediye encümenlerinin kendi aralarında demokratik seçim yöntemiyle başkanlarını belirlemeleri gerektiği belirtildi.

SES Genel Merkezi, halkın demokratik iradesine yapılan bu müdahaleyi kabul etmediklerini, Hakkâri’de yaşanan bu antidemokratik duruma sessiz kalınırsa devamının geleceğini ve bu seçmen iradesine darbe girişimi karşısında dayanışma içinde mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı. (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar