Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Büyük Isauria Yolu Yürüyüşünün Üçüncüsü Yapıldı


Ülkemiz turizmine büyük katkısı olacağı düşünülen Isauria Yolu tanıtım yürüyüşünün üçüncüsü yapıldı.

İlki 3 gece kamp yaparak 4 gün yürüyerek 400 kişiye yakın ile Bozkır'dan Akseki'nin Belenalan Köyü'ne, ikincisi 3 gece kamp yaparak 4 gün yürüyerek 230 kişi ile Belenalan Köyü'nden Akseki'nin Çaltılıçukur Köyü'ne yapılmış olan Isauria Yolu tanıtım yürüyüşünün üçüncüsü yapıldı. 30 Mayıs'ta Akseki'nin Çaltılıçukur Köyü'nden yola çıkan 177 kişilik ülkemizin her yerinden katılan profesyonel dağcılar, 2 Haziran günü Alanya'nın İnlice Köyü'nde yürüyüşlerini bitirdiler.

"BÖLGEMİZE BÜYÜK BİR MARKA DEĞER KATTIK'

Isauria Yolu'nun kaşifi Mehmet Gültekin, "Yürüyüşçülerin yüzlerinden, sözlerinden rotayı ve görselliği çok beğendikleri belliydi. Gelecek yıl mayıs ayında Alanya'nın İnlice sırtlarında başlayacak olan yürüyüşümüz Çukuryurt, Dereköy, Mahmutseydi, Kızılalan, Bucakoluk, Asmaca, Bademağacı, Obalacami yönünde olacaktır. Yine kalabalık olması beklenen bu yürüyüş için dağcılar şimdiden heyecanlılar. Ayrıca yürüyüşümüz boyunca birkaç dağcı grubun bu yolu yürüdüklerini gördük. Isauria Yolu, artık yürünen bir yol. Amacımıza ulaşıyoruz. Birkaç yıl sonra Alanya, Gündoğmuş, Akseki, Bozkır, Hadim, Taşkent, Ermenek, Karaman, Mut, Silifke, Anamur, Gazipaşa büyük bir yürüyüş turizmi potansiyeli kazanacak. Bölgemize büyük bir marka değer kattığımızın farkındayız. Biz bu işi her şeye karşın başardık. Gelecek yıl Alanya'da yapacağımız rota tanıtım yürüyüşü için destekçilerin bizimle görüşmesini beklemekteyiz" dedi.

'ISAURİA YOLLARI LİKYA KADAR DEĞERLİ BİR ROTA OLACAK'

Isauria Yolu çalışmalarında Mehmet Gültekin ile birlikte emek veren Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağcılık Antrenörü Fedai Erkocaoğlu, "Dört günün özeti bir kaç kelime de benden size. Bu yolun mimarı kadim dostum Mehmet Gültekin ile haklının yanında emek harcayan, yol yürüyen, ıslanan, on bin yıllık bu yolda terleyen, üşüyen, yanan her bir cana selam olsun. Bu yolculukta yanınızda olma felsefem: Adımlarımı sevgiyle attım, zira zamanla tüm izler silinip gitti. Su gibi oldum her şeyden aşağıda ama her şeyden anlamlı. Ruhu olan yollarda, uzun soluklu Isauria rotalarında öncelikle bizi buluşturan kraliçe arı kardeşim Mehmet Gültekin'e, yönetim sevk ve idare takımımıza, Yolculuğumda yanımda arkadaş, ardımda yoldaş, sırtımda rüzgar olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Yollardelisinin ve emekçi bir grup arkadaşı ile, bin bir emekle yapılmış erdem, alınteri, güzelliklerle dolu Isauria rotalarının her yıl yapılacak olan farklı rotalarındaki büyük göç buluşmamızı dört gözle bekleyeceğim. Doğup büyüdüğüm bu topraklarda kendimizce sponsor olmadan çalışıp didiniyoruz.Tanıyıp sohbet ettiğim, bağ kurduğum su gibi doğa yolcularından, etkinlik boyunca iletişimde bulunamadığım doğa dostlarımdan da varsa hatamız affımı isterim. Ancak biliniz ki tüm bu iş ve işlemleri küçük bir dost grubu olarak kendimiz yapmaktayız. Bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluştan destek almayı başarabilmiş değiliz. 4 gün boyunca acı tatlı ekşi tuzlu her olayın sağlıkla ve yüksek toleransla zamanla olgunlaştığına şahit olduk. Kendi imkanlarınızdan emeğe saygı yolcuğunuzda Isauria Yolu'nun erdemli tarafında olmanız adına son defa teşekkür ederim. Darısı Karaman topraklarındaki rotalarımız içinde ilgililerin desteğini beklemekteyiz. Isauria yolları çok değil birkaç yıl içinde sizlerle birlikte Likya kadar uluslararası değerli bir rota olacaktır" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar