Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Bozkır’da "Zulme Sessiz Kalma Refah İçin Yürüyoruz!" Yürüyüşü gerçekleştirildi.


Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ve ilçede faaliyet gösteren STK'ların desteğiyle düzenlenen "Bozkır Zulme Sessiz Kalma Refah İçin Yürüyoruz!" Etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.  

Haber Video !!!

Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde başlayan ve 600 kişinin katıldığı etkinlikte açılan pankart, dövizler eşliğinde atılan sloganlarla gerçekleştirilen ilçe içi yürüyüşü sonlandırılarak Bozkır Anıt Meydanında toplanıldı.  

Bozkır Bimder Derneği başkanı Mehmet Görür'ün sunumunu gerçekleştirdiği etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Merkez Cami İmamı Mehmet Çolak'ın Kuranı Kerim Tilaveti ve Bozkır İlçe Müftüsü Emin Yüksek'in okuduğu dua sonrasında sonlandırıldı.  

Anıt Meydanında gerçekleştirilen gösteriler ve konuşmaların ardından temsili olarak İsrail'in çadırlardaki insanları öldürmesi temsili olarak canlandırıldı.

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Bozkır Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Seyit Tarlacı konuşmasında "Bugün gerçekleştirdiğimiz bu onurlu yürüyüşe katılarak bizlere destek verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki organize edilen bu yürüyüşte bizi çok mutlu eden bir husus var. Bu program belli bir grup değil bozkırın her kesiminden vatandaşımız bulunmaktadır. Farklı sendikalar, sivil toplum örgütleri ve farklı siyasi partilerin temsilcileri ortak paydaşımız zulme karşı çıkmak diyerek burada bir araya geldiler.

Değerli misafirler!

Bugün burada toplanma nedenimiz Filistinde yaşanan ve insan onuruna asla yakışmayacak katliamları lanetlemek ve kimden gelirse gelsin zulmün karşısında olduğumuzu göstermektir.

Filistinde yıllardır süregelen bir savaş yaşanmaktadır. İşgalci Siyonist güçlere karşı evlerini, topraklarını ve vatanlarını savunmaya çalışan Filistinliler tarafından büyük bir direnişin olduğunu görmekteyiz. Buradan hareketle, İsrail'in dünden bugüne değil, on yıllardır Filistin'de katliamlarda bulunduğunu hatırlamamız gerekmektedir. Son olarak da 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bu saldırıların had safhaya ulaştığına ve hatta soykırıma dönüştüğüne hem bizler hem de uluslararası camia şahit olmaktadır. Her türlü savaş suçunu büyük bir rahatlıkla işleyen terörist israil devleti, aynı zamanda kullanılması uluslararası kanunlarca yasaklanmış olan çok sayıda kitle imha silahını da yine aynı pervasızlıkla tüm dünyanın önünde kullanmaktadır.  

"Camiler, kiliseler, okullar, hastaneler, sivil yerleşim alanları bombalanıyor. Kadınlar, yaşlılar, çocuklar ve hatta bebekler öldürülüyor. Ama ne yazık ki sözde demokrasi sevdalısı batılı egemen güçler bu soykırımı görmezden geliyor. Başta ülkemiz olmak üzere dünyanın hemen her yerinden gönderilen insani yardım malzemelerinin ülkeye girişine izin verilmiyor. Filistinliler adeta kaderine terk edilmiş şekilde israilin insafına bırakılmış durumda bulunuyorlar. Daha geçtiğimiz günlerde REFAH bölgesinde yaşananlar ise tam bir insanlık ayıbı olarak önümüzde durmaktadır. Bizzat İsrail hükümeti tarafından GÜVENLİ BÖLGE olarak ilan edilen ve evlerinden çıkarılan insanların toplandığı REFAH çadır kentinin bombalanması bardağı taşıran son damla olmuştur. İçindeki insanlarla beraber yanan çadırlar, parçalanan cesetler, daha hayatının ilk dönemlerinde ölüme yürüyen bebekler ve daha burada sayamayacağım nice vahşet örnekleri sadece bizleri değil tüm insanlığı derinden yaralamıştır.

Değerli Bozkırlılar.

Bizler inanıyoruz ki zulümle abad olunmaz. Tüm bu yaşanan zulümler bir gün son bulacak ve suçlular adalet önünde hesap verecekler. Fakat o gün gelene kadar bizler her zaman hakkın, adaletin, doğrunun ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Zalimlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Güçlünün değil haklının yanında olacağız" dedi.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar