Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Boğmaca can alıyor! Diyarbakır’da 1 Ayda 3 bebek öldü!

Bebeklerin Sağlıklı Gelişimi İçin En Çok Merak Edilenler

Boğmaca can aldı ! Bakteriyel bir enfeksiyon olan boğmacadan Türkiye’de 5 altı yaş çocukların ağır şekilde etkilendiği, hayatını kaybeden 3 bebeğin olduğu bilgisine ulaşıldı.

Diyarbakır Tabip Odası boğmaca vakalarının artmasına karşı uyarıda bulundu ve son 1 ayda kentte 3 bebeğin hayatını kaybettiğini açıkladı. Acil tedbir alınması çağrısında bulundu. Aşı reddinin artmasının yaşanan can kayıpları üzerinde en büyük etken olduğu belirtiliyor.

Boğmaca İçin Acil Tedbir Alınmalı!

Diyarbakır Tabip Odası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son üç hafta içinde kentte 30’dan fazla boğmaca vakası tespit edildiğini duyurdu. Özellikle bebekler arasında ciddi sağlık sorunlarına yol açan boğmaca nedeniyle, bir ay içinde 32, 42 ve 65 günlük üç bebek yaşamını yitirdi. Diyarbakır Tabip Odası, artan vakalar ve yaşanan bebek ölümleri nedeniyle halk sağlığı yetkililerini acil tedbirler almaya çağırdı.

Aşı reddi can kayıplarının artmasına neden oluyor

Diyarbakır Tabip Odası, halkı boğmaca belirtileri konusunda bilinçlendirmeye ve aşılanmanın önemine dikkat çekmeye devam edeceğini belirtti. Ailelerin çocuklarını aşılatmaları ve belirtiler görülmesi durumunda hemen sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiği vurgulandı. (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

 



Yorum Gönder

0 Yorumlar