Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Başkan Öztürk "enflasyon %70 iken çiftçiye verilen fark zulümdür" dedi.


Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat alım fiyatları açıkladı. Bu yıl açıklanan hububat alım fiyatları bu yıl TMO tarafından yazılı olarak duyuruldu. Ekmeklik buğday için ton başına 9 bin 250 TL, makarnalık buğday için 10 bin TL fiyat belirleyen TMO, arpa fiyatını ton başına 7 bin 250 TL olarak belirledi. Hububatta destekleme primi ise buğday için ton başına 1750 TL ve arpa için 750 TL olarak duyuruldu. Destekleme primi sonrası fiyatlar ekmeklik buğdayda 11 bin TL, makarnalık buğdayda 11 bin 750 TL ve arpada 8 bin TL oldu.

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk  yaptığı açıklamada "Üreticilerimiz TMO'dan açıklanan buğday ve arpa için belirlenen taban fiyata tepkili. Bu şekilde ki alım fiyatları üreticilerimizin maliyeti bile karşılamıyor, bu gidişle çiftçiliği çok bırakacak üreticimiz var dedi.

Başkan Öztürk yaptığı açıklamada "TMO'nun açıkladığı hububat alım fiyatını kabul edilebilir bir barem degildir.

Bu fiyatın çiftçiyi üretimden kopartacağına ve üretimi durduracağına hiç kuşkumuz yoktur. Çiftçilerimiz adına biz bu açıklanan fiyatı kabul etmiyoruz. TMO çiftçimizin buğdayını 9 bin 250 TL'den almıştı. 2024 içinde TMO aynı fiyattan ürün alacak. Bu ülkede TÜİK verilerine göre yüzde 75 enflasyon var. Mazot fiyatları geçen yıla göre yüzde 105 arttı. Çiftçinin buğdayını geçen yılki fiyatla almak demek çiftçinin borcunu ödeyememesi, tarlasını, traktörünü satması demektir. Üretimin azalması demektir.

Bu yüzden açıklanan fiyatı kabul etmiyor, fiyatların tekrar revize edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar