Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde ‘Mola Alanı’ Tedirgin Ediyor!

Bayraklı Şehir Hastanesi Fizik Tedavi Binasında çalışan sağlık personelleri, aynı binada yer alan Psikiyatri servisi hastalarının da kullandığı Mola Alanını kullanırken tedirgin oluyor

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının mola alanları ile ilgili şikayetler söz konusu… Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Eş Başkanı Başak Edge Gürkan, konuyla ilgili şikâyet gerekçilerine değinerek, sağlık çalışanlarının dinlenme alanları ile ilgili duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.  

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde camlı dinlenme alanları, Midtown adı verilen alanlar olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Kuleler arasında ve koridorlar var. Camlı dinlenme alanları var. Açık hava alanları var, banklar mevcut bu alanlarda. Personel bu alanlarda mola hakkını kullanıyor ancak yaşanan sıkıntılı bir durum var. Bu açık alan psikiyatri hastalarının bulunduğu kliniğe yakın, aynı koridorda ve aynı katta. Hastanenin merkez noktasında bir alan. Bu koridorda fizik tedavi ünitesi var ve bir de psikiyatri servisi var. Ortak koridor kullanımı söz konusu. Açık psikiyatri alanındaki hastalar da klinikten çıkarak bu açık alana rahatlıkla çıkabiliyor. Yani sözün özü sağlık çalışanları ve psikiyatri hastaları aynı bahçede bir arada bulunmak durumunda oluyor. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntılı olay yaşanmadı ancak bu durum çalışanlar arasında bir tedirginliğe neden oluyor” dedi. 

Bayraklı Şehir Hastanesi Fizik Tedavi Hizmet Binasında yer alan Psikiyatri servisinde tedavi gören hastalarla mola alanı olarak aynı ortamı kullanmaktan ötürü tedirgin olan Bayraklı Şehir Hastanesi personelleri, söz konusu alanda bir düzenleme gerçekleştirilmesini talep ediyor.  (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 



Yorum Gönder

0 Yorumlar