Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Bozkır'da Mezuniyet töreninde Filistin unutulmadı.


Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu'nda 29. Dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezun olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, Filistin'de yaşayan soykırıma hazırladıkları pankartlarla tepki gösterdi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Bozkır Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Diplomalarını alan öğrenciler, törende hep birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.


Okulun spor salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut, Bozkır MYO Müdürü Öğr. Gör. Emin Emre Öztürk, Bozkır İlçe Jandarma Komutanı Batuhan Duran, Bozkır İlçe Emniyet Amiri Uğur Alaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demirci, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Selim Dursun, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt Müdürü Fatih Koçak, Orman İşletme Şefi İbrahim Karışoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile meslek yüksekokulunun akademik ve idari kadrosu, veliler ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİ ODAKLI EĞİTİM

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bozkır MYO Müdürü Öğr. Gör. Emin Emre Öztürk, 4 bölüm, 5 program ve bine yakın öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Öğrenci odaklı eğitimi ön planda tuttuklarını kaydeden Öztürk, "Öğrencilerimize yönelik sosyal-kültürel etkinlikler, geziler, sektör ve mezun buluşmaları gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Bizler üretken, bilgili, yenilikçi ve fikir üretebilen; ürettiğimiz fikirleri icraata dökebilen bir gençlik hayal ediyoruz. Bu amaçla çalışıyor, öğrencilerimizin azim ve gayretini destekliyoruz. Yaptığımız çalışmalarda desteklerini bizden esirgemeyen başta rektörümüz Sayın Prof. Dr. Metin Aksoy'a, rektör yardımcılarımıza, genel sekreterimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum"diye konuştu.

FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

Öztürk, konuşmasının sonunda Filistin'de yaşanan soykırıma da dikkat çekti. Bütün dünyanın gözü önünde aylardır Gazze'de katliamın yaşandığına işaret eden Öztürk, "Dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm gören bütün Müslüman kardeşlerimizin yaındayız"dedi.
 
Tören esnasında mezun olan öğrenciler de İsrail tarafından Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen katliama sessiz kalmadı. Filistin bayrağı açan, kefiye giyen öğrenciler, hazırladıkları pankartlarla da zulme tepki gösterdi. Öğrencilerin tepkisi törene katılan veliler tarafından da alkışlarla desteklendi.

ÖĞRENCİLER GÖNÜL ELÇİLERİMİZDİR

Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut törende yaptığı konuşmada, Bozkır MYO'dan mezun olan öğrencilerin, ilçenin gönül elçileri olduğuna vurgu yaptı. Başkan Karabulut, "Gençlik bu ülkenin geleceğidir. Her zaman gençlerimizin ve Bozkır Meslek Yüksekokulunun yanındayız. Bozkır suyu sert insanı mert bir ilçedir. Bozkır'a gelip eğitim alan, bütün evlatlarımızı bu ilçenin birer gönül elçisi olarak görüyoruz."ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından bölümlerden mezun olan öğrenciler diplomalarını okulun öğretim görevlilerinden aldı. Diploma töreninin ardından öğrenciler tarafından mezuniyet pastası kesimi gerçekleştirildi. Sonrasında mezun olan öğrenciler, keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini doyasıya yaşadılar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar