Hemşirelik araştırmalarındaki işbirliklerini teşvik etmek ve bu araştırmaların uygulamalara olan etkisini artırmak amacıyla “Uluslararası Hemşirelik Araştırmalarında İşbirliği Sempozyumu-2” gerçekleştirildi.
Sempozyuma Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Hemşirelik Fakültesi’nin eğitim ve araştırmadaki ulusal ve uluslararası başarılarından bahsetti. Fakültenin uluslararası işbirlikleri ve akreditasyonlar hakkında bilgi verdi. Önceki sempozyumun “İyi Uygulama Örneği” seçildiğini de sözlerine ekledi. Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şafak Dağhan ise son yıllarda hemşirelik mesleğinin öneminin daha iyi anlaşıldığını söyledi. Pandemiler, savaşlar ve göçlerin sağlık alanında yarattığı etkilerden bahsetti. Dağhan, hemşirelik hizmetlerinin önemini ve hemşirelik araştırmalarının katkısını vurguladı.
Hemşirelik Araştırmalarında İzlenecek Yollar
Sempozyumun ilk panelinde “Hemşirelik Araştırmalarında Proje Süreçleri” ele alındı. Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji ve Uygulama ve Araştırma Merkezinde (EBİLTEM) uzman olarak görevli Dr. Ayşe Durğan Dbyes “Araştırma Fonlarına Erişimde Uluslararası Proje Ortaklıkları” hakkında konuştu. Paracelsus Medical University’de görevli Prof. Piret PAAL ise “Hemşirelik Araştırmalarında COST Projeleri ve İzlenecek Yollar” hakkında bilgi verdi. “Hemşirelik Alanındaki Yayınlar, İşbirliği ve Atıf Değerlendirmesi” konulu panelde ise Clarivate Kıdemli Çözüm Danışmanı Uzm. Derya Soğuksu konuştu. Soğuksu, hemşirelik araştırmalarında yayınların, işbirliğinin ve atıfların önemini vurguladı. Clarivate ve Web of Science veritabanlarının araştırmacılara sunduğu bilgiler hakkında bilgi verdi. Sempozyumun sonunda, hemşirelik araştırmalarında işbirliklerini geliştirmek için önemli bir platform sunduğu, farklı disiplin ve kurumlardan araştırmacıları bir araya getirdiği ve hemşirelik araştırmalarının uygulamalara olan etkisini artırmaya katkıda bulunduğu belirtildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
0 Yorumlar