Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Epilepsi Farkındalık Günü’nde Bahar Dizisi’nden Anlamlı Destek

Bahar dizisi, 26 Mart Mor Gün’de epilepsi hastalarına yönelik farkındalık oluşturmak için Epilepsi İçin Bak kampanyasına destek verdi.

Dizinin son bölümünde, epilepsi hastalarının sosyal hayatlarında karşılaştığı önyargılara dikkat çeken afişler kullanıldı. Afişlerde “Çevresinde epilepsi hastası bireylerin olmasından ön yargıları sebebiyle rahatsızlık duyanların oranı yüzde 60. Sen onlardan olma! #GerçeğiGör” mesajı yer aldı.

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Nerses Bebek, dizide yer alan farkındalık mesajlarının önemini vurguladı. Bebek, “Ülkemizin sevilerek takip edilen yapımlarından Bahar dizisinde epilepsi farkındalık mesajlarının yer alması ön yargılarla mücadelemiz için çok önemli. MF Yapım’a, Bahar dizisi oyuncularına ve tüm ekibe epilepsi farkındalığı için verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Epilepsi İçin Bak kampanyası hakkında:

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından sekiz yıldır sürdürülen Epilepsi İçin Bak kampanyası, epilepsiyle ilgili toplumdaki önyargılarla mücadele ediyor. Kampanya ile ülkemizdeki 1 milyon epilepsili bireyin, önyargılar nedeniyle evlenmekten çalışmaya kadar sosyal hayatın her alanında yaşadığı zorluklarla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor.

Siz de epilepsi farkındalığına destek olmak için:

  • ‘Mor Gözlük’ filtre linkiyle fotoğrafınızı ve farkındalık mesajlarınızı paylaşabilirsiniz.
  • Epilepsi ile ilgili doğru bilgilere ulaşmak için Türk Epilepsi ile Savaş Derneği: URL Türk Epilepsi ile Savaş Derneği web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • #EpilepsiFarkındalıkGünü ve #EpilepsiİçinBak hashtag’lerini kullanarak sosyal medyada farkındalık oluşturabilirsiniz.

Epilepsi hakkında:

Epilepsi, beynin elektriksel aktivitesinde ani ve geçici bir bozukluğun neden olduğu bir nörolojik hastalıktır. Her yaştan insanı etkileyebilen epilepsi, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Epilepsinin tedavisi genellikle ilaçlarla yapılır ve hastaların büyük bir kısmı tedavi ile nöbetsiz bir yaşam sürebilir.

Epilepsi hakkında yanlış bilinenler:

  • Epilepsi bulaşıcı bir hastalık değildir.
  • Epilepsili insanlar zeka geriliği yaşamaz.
  • Epilepsili insanlar normal bir hayat yaşayabilir.

Epilepsi ile ilgili önyargılarla mücadele etmek için:

  • Epilepsi hakkında doğru bilgi edinmek önemlidir.
  • Epilepsili insanlara karşı önyargılı olmamak ve onları dışlamamak gerekir.
  • Epilepsili insanlar için fırsat eşitliği sağlanması önemlidir.

(BSHA – Bilim ve Sağlıklı Haber Ajansı) 



Yorum Gönder

0 Yorumlar