Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

"24 Ağustos Akşehir’den Zafere" 101. Yıl Etkinlikleri Gerçekleştirildi.

Milli Mücadelemizde Akşehirdeki Batı Cephesi Karargâhı çok önemli bir rol üstlenmiştir. Hazırlıklarının tamamlanarak, Harekatın başladığı 24 Ağustos her yıl "Akşehir Onur Günü" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

"24 Ağustos Akşehir'den Zafere" 101. Yıl Etkinlikleri; Vali Vahdettin Özkan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Uzbaş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Program; Halk Oyunları Gösterisi, Akşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın Mehteran Gösterisi, Muharip Uçak Geçişi ile devam etti.

Konuşmasında Akşehir'in önemine değinen Vali Vahdettin Özkan; "Akşehir sadece coğrafi değil; üzerinde yaşadığı insanlar itibarıyla da önemli bir mekân. Bu mekânda yaşayan atalarımız ilimle, irfanla maruf insanlardır. Mizahla, maruf insanlardır. Akşehir, ilmin, irfanın, kahramanlığın, strateji üretmenin merkezidir. Kurtuluş Savaşı'nda da Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Milli mücadelenin öncülerinin; Strateji/Harekat Tarzını burada belirlemeleri, Akşehirimizin geleneksel misyonunun önemli bir tezahürüdür. Etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şekilde konuştu.

Vali Özkan ve protokol üyeleri daha sonra "Akşehir Üstünden Afyonkarahisar'a Zafere temsili kortej yürüyüşüne katıldı. Yürüyüş sonunda Batı Cephesi Karargâhı Müzesi'ni ziyaret Vali Özkan ve protokol üyeleri, müze hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
"24 Temmuz Akşehir'den Zafere" 101. Yıl etkinliklerine; Vali Vahdettin Özkan, Konya Milletvekili Orhan Erdem, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz, Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Uzbaş, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, İl ve İlçe protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar