Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Sağlıkçıların Banka Promosyon Hüsranı !

promosyon

Sağlık çalışanlarının promosyon hüsranı bitmek bilmiyor. İzmir’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşların banka promosyon sözleşmesi anlaşmasının sonuçlanmasının ardından 15-20 Mart tarihlerinde hesaplara yatırılması beklenen ödemeler yatmadı.

Promosyon ödemelerinde yaşanan gecikmenin listelerin yetişmemesinden kaynaklandığı öğrenildi. Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA)  ulaştığı bir sendika temsilcisi promosyon ödemelerindeki gecikmenin sağlık çalışanlarında tedirginliğe neden olduğunu, borç içerisinde olan sağlıkçıların gecikmeden kaynaklı olarak mağdur olduklarını söyledi.

Geçim Sıkıntısıyla Boğuşan Sağlık Çalışanları İsyanda!

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Yapı Kredi Bankası arasında gerçekleştirilen 5 yıl süreli promosyon ödemesi anlaşması kapsamında, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlara 1. Basamakta 24 bin TL, 2. ve 3. Basamak devlet hastanelerinde çalışanlara 31 bin 400 TL promosyon rakamı konusunda imzalar atılmıştı. 15-20 Mart tarihleri arasında hesaplara yatırılması gereken promosyon ödemesi hala yatmadı. BSHA’ya ulaşan bir sağlık çalışanı, diğer illerde promosyon ödemelerinin çoktan gerçekleştirildiğini, İzmir’de promosyon ödemesi konusunun adeta yılan hikayesine döndüğünü söyleyerek şunları belirtti: “Yetkili sendikadan her seferinde açıklamalar yapılıyor. Sorumluluk başka sendikalara ve müdürlüğe atılıyor. Yetkili sendika bu sefer ne diyecek merak ediyoruz. ‘Promosyon Kazanımımız’ şeklinde sosyal medyadan duyuru yapıldı. 15-20 Mart’ta ödemeler yapılacak diye açıklandı. İl Sağlık Müdürlüğünden bir açıklama gelmemesine rağmen yetkili sendika tekrar mesaj yolu ile promosyon ödemelerinin 24 Mart’ta yapılacağı bildirdi. 24 Mart’ta da yatmazsa bu sefer sorumlu kim olacak. 15-20 Mart’ta yatacak dedikleri için ödemelerimizi o tarihlere göre ayarlamıştık. Oluşan zararı sendika mı üstlenecek. Bu gerçekten bir kazanım mı kim kazandı? Sağlık çalışanları daha ne kadar mağdur olacak?.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 



Yorum Gönder

0 Yorumlar