Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Depremzede Aile Bebeklerine İzmirli Doktorun Adını Verdi

deprem doğum

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği iller arasında yer alan Adana’nın Osmaniye İlçesi’nde depremzede aile çadırkentte doğan bebeklerine doktorunun adını verdi.

Osmaniye Genel Afet Koordinasyonu’nu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği ilçede Halaç Ailesi’nin dünyaya gelen bebeklerine Anne Takdire Halaç, belediyenin şirketinde iş yeri hekimi olan ve deprem bölgesinde göreve giden doktorun ismini koymak istedi. Yaşanan depremlerin de etkisiyle riskli bir gebelik geçiren Anne Halaç, İş Yeri Hekimi Bahar Tek’in adını kızına verdi. Anne Halaç, ilk doğumunda da İzmirli bir annenin çocuğunu emzirdiğini söyleyerek “İki bebeğimi de İzmirliler kurtardı. Allah razı olsun her gün benim tansiyonumu ölçtü. Çok iyiydi. Doğumuma girdi, bebeğimi kucağıma aldı, üstümü giydirdi. Ben de çocuğuma onun ismini vermek istedim. Beni kurtardı. Adana’ya göndereceklerdi. Sorunlu doğum dediler. Bahar Hanım teselli verdi” dedi.

deprem doktor

Doktor Tek: Bahar Artık Benim Manevi Kızım!

Doktor Bahar Tek “Takdire Hanım’la buraya geldiğim ilk gün tanıştık. Bizim genel müdürümüze ulaşan bilgiye göre problemli bir gebelik yaşama ihtimali olan bir hastaydı. Çadırda kalıyorlar. Gidip muayene edebilir misin gibi bir ricada bulunuldu. Takdire ile tanıştıktan sonra zaten her gün sabah akşam mesajlaşmaya başladık.
Doğum Osmaniye Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Beni aradı, hastaneye gidiyorum dedi. Çok fazla sancısı vardı. Doğum başlamış, hala sevk olacak mı, Osmaniye’ye mi gidecek, Adana’da mı kalacak, bunları konuşurken kafası dağılsın diye ‘bebeğine ne isim koymayı düşünüyorsun?’ diye sordum. Senin ismini dedi. Ondan sonra gerçekten Bahar bebek koydular ismini. Çocuğu kucağıma aldım, ağlıyordu, sustu, parmağıma sarıldı, ağlamayı kesti, uyudu, onu kuvözde izledim. Bahar bebek artık benim manevi kızım oldu” diye konuştu. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar