Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

“Deprem Bölgelerinde Kadın Dayanışması Sürdürülebilir Olmalı”

kadın deprem

Deprem bölgelerinde kadın dayanışması, depremlerin etkilediği illerdeki kadın vatandaşların ihtiyaçları konusunda Bilim Sağlık Haber Ajansı (BSHA), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle deprem bölgelerinde ilk günden bu yana görev alan gönüllü kadınlar tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, deprem bölgelerinde kadın ve çocukların durumlarına ilişkin Erzincan Katre Kadın Dayanışma Derneği’nden bilgi aldı. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci İlknur Akbaba, “Kadın dayanışması deprem bölgelerinde kadınlar için büyük bir moral ve güç kaynağı oldu. Sekteye uğramadan sürdürülebilir bir dayanışma ağının var olması hayati önem taşımaktadır” dedi. 

deprem yardım

Kadınların Öncelikli İhtiyaçları Hijyen Ürünleri

Erzincan Katre Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Akbaba, depremlerin yaşandığı illerde  ilk günlerden itibaren ülkenin her yerinden güçlü bir dayanışma ağının oluşturulduğunu gözlemlediklerini söyledi. Akbaba, “Kadınlara yönelik ihtiyaçlar listesinde önceliği hijyen paketleri alırken, güvenlik de ayrıca dikkat çekilmesi gereken unsurlar arasında yer alıyor. Deprem bölgelerinde çadırlarda kadınların çocuklarını yalnız bırakmamak için gayret sarf ettiklerine ilişkin gözlemlerimizi belirtmek isteriz.  Deprem bölgelerinde güvenlik önlemlerinin daha da artırılmasının önemli olduğu kanaatindeyiz” diye konuştu. 

8 mart

Deprem Bölgelerindeki Kadın Dayanışması Gurur Verici

Akbaba, “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kutluyorum. Zor bir dönem geçiriyoruz. Yaşanan bu süreçte kadın dayanışmasının yine öncelikle kadınlar tarafından gerçekleştirilmesinin önemi ortaya çıkmıştır. Kadınların gösterdiği dayanışma çok gurur vericiydi. Kadın dayanışması bu zor zamanlarda deprem bölgelerindeki kadınlar başta olmak üzere tüm depremzedelere moral oluyor ve güç veriyor. Kadınların ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanması ve birinci elden verilmesinin çok önemli olduğunu gördük. Hijyen malzemeleri, hijyenik ped, iç çamaşırı, ilaç desteği, vitamin grupları, ağrı kesiciler, alt solunum yolları ilaç desteği malzemeleri en çok ihtiyaç olan ürünler olarak tespit ettiğimiz ürünler oldu. Deprem bölgelerindeki kadınlar bu malzemelere erişim noktasında çekingen kalabiliyor, bu noktada da orada bulunan kadın dayanışma ağları, sivil toplum kuruluşları devreye giriyor” dedi.

Çocuk ve Kadınlara Psikolojik Destek Vurgusu

Çocuklar konusunda da psikolojik desteğin birincil ihtiyaç olarak ortaya çıktığını söyleyen İlknur Akbaba son olarak şunları söyledi: “Deprem travması çocukları çok daha derinden etkiledi. Her şeyleri varken sıfır seviyesine gelen depremzede vatandaşlar için yardımların sürdürülebilirliğini önemsiyoruz. Sahada olmanın önemine her zaman dikkat çekiyoruz. Dernek olarak depremlerin yaşandığı illere yönelik yine saha çalışması yapma hazırlığındayız. Barınma, kullanım, içme suyu sıkıntıları hala devam ediyor. Kahramanmaraş, Hatay başta olmak üzere saha çalışmalarımıza devam edeceğiz.” (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar