Yaşlanmayla beraber ciltteki elastikiyet kaybı cilt fazlalığına ve cilt altı dokularda sarkmaya sebep olur. Özellikle çene kenarında, boyunda ve yanaklardaki sarkmalar kişileri rahatsız edebilir. Bu durum kişinin yaşlı, yorgun ve üzgün gözükmesine yol açar. Germe ameliyatları ile aşağıya doğru yer değiştirmiş cilt altı dokular olması gereken yerlere alınır, cilt fazlalığı çıkarılır. Bu sayede rahatsızlık veren sarkmalar ve yüzün belirli bölgelerinde oluşan cilt toplanmaları düzeltilir. Yanakların aşağıya doğru yer değiştirmesi burun-dudak ve göz altı çizgilerinin belirginleşmesine neden olurken çene kenarındaki sarkmalar da yüzün doğal estetik görüntüsünü bozar. Alın bölgesindeki çizgiler, kaşlardaki düşüklükler, boyun ve gıdı bölgesindeki sarkmalar kişilere rahatsızlık verebilir. Yaşlanmaya bağlı tüm bu deformiteler germe ameliyatları ile düzeltilir.
Ameliyat süreci?
Ameliyat süresi ameliyatın kapsamına göre 2 ila 4 saat arasında değişir. Hastanın ihtiyacına göre yüz germe, alın germe, boyun germe veya bu ameliyatların kombinasyonu şeklinde planlanabilir. Genellikle hastalar ameliyattan bir gün sonra taburcu edilirler.
Ameliyat sonrasında iz kalır mı?
Op.Dr.Celal Alioğlu,”Yüz germe ameliyatında cilt fazlalıkları kulak önünden çıkarılacağı için kulak önünde saç çizgisi içerisine doğru yukarıya çıkan bir kesi yapılır. Eğer boyun germe ameliyatı da yapılacaksa kesi kulak memesinin altından enseye doğru uzatılır. Alın germede ise alın ve saç çizgisinin kesiştiği bölgede ameliyatın kapsamına göre hat boyunca uzunlamasına bir kesi yapılır. Yapılan her kesi sonrasında iz oluşmaktadır. Ancak izler anatomiye uygun planlandığından olabildiğince iyi görünür. İzler birinci yılın sonunda sadece plastik cerrahlar tarafından anlaşılır hale gelirler. Ameliyattan sonra özel bir pansuman ile kapama yapılır. Ertesi gün pansuman açılır ve ekstra bir pansuman yapılmaz. Morluk ameliyattan sonra nadir olarak görülebilir. Ödem ameliyattan bir gün sonra başlar ve bir haftada maksimuma çıkar. Daha sonra bir ay içerisinde ödemlerin %80’i geçer. Nihai sonucun değerlendirilebilmesi için 6 ay beklemek gerekir.Rutin kontroller birinci hafta, birinci ay, üçüncü ay, altıncı ay ve birinci yıl olarak planlanır” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
0 Yorumlar