Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

KEDİ Otizm, Depremzede Otistikler İçin İzmir Dayanışma Ağı İle Ailelerin Yanında

KEDİ Kabul, Eşitlik, Dahil Olma İstihdam Otizm Derneği tarafından oluşturulan ‘Depremzede Otistikler İçin İzmir Dayanışma Ağı’ ile depremzede otistiklerin deprem sonrası kaybettiği rutinler ve alışık olduğu çevreden ayrılmanın psikolojik etkisi ve bununla birlikte özel eğitime erişememesi ile oluşabilecek artçı etkilerin azaltılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor. Kedi Otizm Derneği Kurucusu Serap Dikmen Ahmetoğlu,  Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) depremden etkilenen otizmli çocuklar ve ailelerine yönelik ülke genelinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Otistikler İçin İzmir Dayanışma Ağı

Ahmetoğlu, Depremzede Otistikler İçin İzmir Dayanışma Ağı’nın 34 gönüllü ile birlikte 10 aileye İzmir’de olmak üzere engelli sivil toplum örgütlerinin kurduğu ağlar ile birlikte de 3 farklı ildeki aileye köprü kurma olanağı sağlandığını belirtti. Ailelerin barınma ihtiyacı ile ilgili İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleriyle koordinasyon sağlandığına işaret eden KEDİ Otizm Derneği Başkanı Ahmetoğlu şöyle konuştu: “Depremzede Otistikler İzmir Dayanışma ve İletişim Ağı ile özellikle çocuklar için su gibi, hava gibi  ihtiyaç olan özel eğitim, terapi gibi ihtiyaçları gönüllü profesyonel yoluyla çabuklaştırmak ve acil desteği sağlamak için kurduk. Kimi aileler doğrudan ağımıza bildirilirken, kimi aileler çeşitli illerdeki engelli sivil toplum kuruluşlarının kurduğu iletişim ağı yoluyla bize bildirildi. Engelli sivil toplum örgütü bu anlamda örnek bir dayanışma örneği gösterdi. İki hafta boyunca bize ulaşan depremzede otistik çocuk ve yetişkini bulunan ailelerin öncelikle barınma sorunlarını çözmeye çalıştık. Yerleşebilenlerin de özel eğitime ulaşımına gönüllü ağımız yoluyla hızlıca çözmeye çabaladık. Yerleştirmelerde İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleriyle koordinasyon kurduk. Çözüm bulunamadığı noktada, ailelerin sığındığı ilçe belediyelerine, partilerin ilçe başkanlıklarına haberler bıraktık.”

İşimiz Yeni Başlıyor!

Serap Dikmen Ahmetoğlu, barınma, özel eğitim ve psikolojik desteklerin hemen ardından ailelerin yaşamı idame ettirmede de büyük desteğe ihtiyaç duyacaklarının altını çizerek, ülke genelinde yeni şehirlere göç etmek zorunda kalan, yeni bir hayat kurmaya çalışan otizmli çocuğa sahip ailelerin yanında olduklarını belirterek şunları söyledi: “Önümüzdeki süreç çok da kolay olmayacak. Depremin ardından çok büyük bir yardımlaşma ağı kuruldu ama aslına bakarsanız işimiz yeni başlıyor. Biz otistik çocuk, yetişkin evlatları  bulunan ve bize ulaşan aileler için köprüler oluşturmaya devam edeceğiz.”  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 



Yorum Gönder

0 Yorumlar