Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Hatay Tabip Odası Başkanı Yılmaz: “Samandağ’da 15 Bin Çadıra İhtiyaç Var”

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, Hatay Defne merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem sonrası sağlık tesislerindeki son durum ve depremden etkilenen bölgelerdeki ihtiyaçlar hakkında Bilim Sağlık Haber Ajansı’na  (BSHA) bilgi verdi. Başkan Sevdar Yılmaz, Samandağ ve Defne’de etkili olan depremler nedeniyle bölgede 15 bin çadır ihtiyacının acilen çözülmesi gerektiğini, bunun yanında diğer acil ihtiyacın da seyyar tuvaletler olduğunu duyurdu. 

Samandağ Devlet Hastanesi Bugün İtibariyle Sağlık Hizmeti Veriyor

Hatay Tabip Odası Başkanı Yılmaz, Hatay merkezde İskenderun ve Mustafa Kemal Paşa hastanelerinin tahliye edildiğini sahra hastanelerinde sağlık hizmetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Samandağ Devlet Hastanesi’nin dün gece deprem sonrası tahliye edildiğini ancak bugün itibariyle yeniden sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini söyledi. Yılmaz, İskenderun Devlet Hastanesi’nin deprem öncesinde poliklinik hizmeti verme aşamasına geldiğini ancak üçüncü deprem sonrası tedbiren tahliye edildiğini belirterek şunları söyledi: “Hatay Defne merkezli deprem sonrası Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nde ve İskenderun Devlet Hastanesi’nde hastalar tahliye edilerek, helikopterler ve ambulanslarla hastalar çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Bu hastanelerde dışarıdan gelen birçok hekim de barınma koşulları bulunmadığı için ne yazık ki geldikleri illere dönmek zorunda kaldılar. Bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar çünkü çalışacakları bir ortam yok, barınabilecekleri, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar yok. İskenderun Devlet Hastanesi dünkü deprem olmadan önce acil hizmeti veriyordu ancak bugün poliklinik hizmeti vermeye başlaması planlanıyordu. Ancak üçüncü deprem sonrasında acil kapatıldı, sahra hastanesine dönüş yapılıyor. Artık orada da acil çalışacak durumda değil. Yeni binada birinci depremde çok hafif bir hasar vardı ama ikinci deprem sonrasında güvenli olmadığı için tedbiren hizmete kapatıldı. Sahra hastanelerinde ameliyat vesaire işlemler yapılamıyor. Samandağ Devlet Hastanesi bugün itibariyle sağlık hizmeti veriyor. Hastanede ilk müdahaleler yapılıyor ardından farklı merkezlere sevkler gerçekleştiriliyor. Samandağ, Defne dışındaki diğer ilçelerde bir sıkıntı görünmüyor” dedi. 

Hatay Tabip Odası Başkanı Yılmaz: Samandağ’da 15 Bin Çadır ve Seyyar Tuvalete İhtiyaç Var!
Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz

 

Çadır ve Seyyar Tuvalet İhtiyacının Acilen Çözülmesi Bekleniyor!

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, Samandağ Bölgesi’nde acil olarak çadır ve seyyar tuvalet ihtiyacının söz konusu olduğunu, kendilerine gelen bilgilere bölgede şu anda 15 bin çadıra gereksinim duyulduğunu söyledi. Yılmaz şöyle konuştu: Çadır temini konusunda ciddi problemler var. Sadece Samandağ’daki arkadaşların haber verdiklerine göre yaklaşık 15 bin çadıra ihtiyaç söz konusudur. Ve Bu hiçbir yerde duyurulmuyor ve dikkate alınmıyor. Belediye Başkanı’nın devlet yetkilileriyle görüşmesine konuşmasına rağmen bu konuyla ilgili bir şey yapılmıyor. Bize iletilen Samandağ Bölgesi’nde çadır ihtiyacı acildir. Hatay merkezde de çadır ihtiyacı var ancak Samandağ bölgesindeki kadar değil. Bunun yanında yine Samandağ bölgesinde seyyar tuvalet ihtiyacı da çok ciddi boyutlardadır.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 



Yorum Gönder

0 Yorumlar