Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Eğitim-İş Şube Başkanı Topuk’tan Geç Kalınan Tahliye Kararına Tepki

Eğitim İş Sendikası Kemalpaşa Şubesi, Kahramanmaraş merkezli depremleri sonrasında depreme dayanıksız okulların tahliye kararları ile ilgili açıklamada bulundu.  Eğitim İş Kemalpaşa Şube Başkanı Salih Topuk, Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) yaptığı açıklamada, İzmir’de 8 okulda tahliye kararının olduğunu bu okullardan 3’ünün Kemalpaşa’da bulunduğunu belirtti. Topuk, İzmir depreminin üzerinden 2 yıl 3 ay geçtikten sonra verilen tahliye kararlarına tepki gösterdi. Topuk, “İzmir depreminin üzerinden 2 yıl, 3 ay geçtikten sonra valilik, ‘’depreme dayanıksız olduğu’’ gerekçesiyle 8 okula tahliye kararı verdi. Bu okulların 3 tanesi Kemalpaşa’da bulunuyor. Bu okullarla ilgili ‘Depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılması gerektiği’ kararının verildiği incelemeler, hangi tarihte yapılmıştır? O incelemeler sonucunda, bu okulların boşaltılması kararı verildiği halde, ne kadar zamandır bu okullarda eğitim öğretime devam ediliyor. Pekiyi böyle bir deprem felaketi yaşanmasaydı, bu okullar boşaltılacak mıydı? Yoksa eğitim öğretime devam mı edecektik?” sorularını sordu. 

Eğitim-İş Şube Başkanı Topuk’tan Geç Kalınan Tahliye Kararına Tepki
Eğitim-İş Şube Başkanı Topuk’tan Geç Kalınan Tahliye Kararına Tepki

“Okullar Çocuklarımıza Mezar Mı Olacaktı?”

Eğitim-İş Şube Başkanı Topuk şunları söyledi: “Biz öğretmenler çocuklarımıza nitelikli eğitim verebilmek için çabalarken; eğitim laik, bilimsel, çağdaş, parasız, kamusal olmalıdır derken;  kamu binası olan okullar çocuklarımıza ve öğretmenlerimize mezar mı olacaktı? Bugüne kadar bu mu beklendi? Öğretmenler adına Eğitim-İş sendikası olarak soruyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanı’nın ve Sayın İzmir Valisi’nin bu 8 okul ile ilgili, ‘’Depreme dayanıklı değildir’ raporundan haberi var mıydı? Eğer bu rapordan haberi yoksa, Sayın Milli Eğitim Bakanı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü’nü derhal görevden almalıdır. Sayın Milli Eğitim Bakanı’nın ve Sayın İzmir Valisi’nin bu rapordan haberi varsa ve bildikleri halde bu okullarda eğitim öğretime devam edilmesine göz yumulduysa o zaman Milli Eğitim Bakanı ve Vali derhal istifa etmelidir. Hiçbir öğrencinin ve hiçbir öğretmenin canı bile bile böyle bir riske atılmamalıdır.”

“İzmir’deki Bütün Okullara deprem Dayanıklılık Testi Yapılsın”

Salih Topuk, İzmir’de deprem dayanıklılık testi yaptırılan bütün okulların raporlarının kamuoyuyla paylaşılmasını talep ettiklerini belirterek şöyle açıklama yaptı: “Şimdi biz kuşku içindeyiz. Acaba bu durumda başka okullar da var mı? Bizim şu andan itibaren beklentimiz, İzmir genelindeki depreme dayanıklılık incelemesi yapılan okul binalarının  raporlarının kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Depreme dayanıklılık incelemesi yapılmayan okul binalarının da, en kısa zamanda bu incelemelerinin yapılarak kamuoyunun bilgilendirilmesidir.”   



Yorum Gönder

0 Yorumlar