Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Türk Diş Hekimleri, Uluslararası Kongrede Bir Araya Geldi

İzmir Dişhekimleri Odası (İZDO) tarafından Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde bu yıl 29’uncusu düzenlenen Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi, sektör temsilcileri ve akademisyenleri bir araya getirdi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bilimsel Komite Başkanı Prof. Dr. Murat Türkün,

İzmir’in önde gelen üniversiteleriyle birlikte 6 ay boyunca çalışarak zengin bir içerik hazırladıklarını söyledi

Prof. Dr. Türkün, “Bu kongre için bütün üniversitelerden akademisyenlerin bir araya geldiği bilimsel komitemiz, yaklaşık 6 ay boyunca çalışarak güzel bir program oluşturdu. Kongre kapsamında, tüm diş hekimliği disiplinlerini içine alan 39 konferans, sözlü bildiri ve sunumlarda güncel bilgi ve deneyimler paylaşılıyor. Program herkes için faydalı başlıklar içeriyor. Tüm konuklara katılımları için teşekkür ediyorum” diye konuştu

Bini Aşkın Diş Hekimi Buluştu 

İZDO ve Kongre Genel Sekreteri Serdar Devrim Erkmen de, “Kongremize bu yıl, bin 100’e yakın diş hekimi ve 250 diş hekimliği fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi katılıyor. Kongre kapsamında kurulan stand alanında ana sponsorumuz Megagen’e, destek sponsorlarımız Topçu, Sis Diş ve Bahadır Dental firmalarına ve Eskişehir’de bize destek olan Sudamep firmasına da teşekkür ederiz. Kongremizde 2 bin metrekarelik alanda 3 gün boyunca değerli katılımcı firmalarımızla birlikte olacağız. 26 – 29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceğimiz İkinci Bahar Sempozyumu’nu da şimdiden duyurmak isteriz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

Bilim Ve Eğitim Vurgusu

İZDO Başkanı Deniz Çağında ise, yıllardır geleneksel hale gelen ve Türkiye’nin en geniş katılımlı diş hekimliği kongrelerinden olan 3 günlük etkinlikte bir kez daha buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi’ne bu yıl da geniş bir katılım sağlandığını kaydeden Başkan Deniz Çağında, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir meslek odasının en önemli görevlerinden biri de meslektaşın mezuniyet sonrası eğitim ihtiyacını karşılamaktır. Biz İZDO olarak perşembe akşamı seminerleri, kurslar ve yılda iki kez düzenlediğimiz kongrelerimizle mezuniyet sonrası sürekli diş hekimliği eğitiminde, Türkiye’nin önde gelen Diş Hekimleri Odası olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. TDB kongrelerinden sonra Türkiye’nin en geniş katılımlı diş hekimliği kongrelerini gerçekleştiren odamız, diş hekimliği eğitimi yanında çok kapsamlı sergisiyle de ülkemizin olumsuz ekonomik koşullarında meslektaşlarımıza uygun alışveriş imkanları sunuyor. Sektördeki durağanlığa hareket getirerek firmaların kendilerini tanıtması için de fırsatlar sağlıyor. Güz dönemi kongrelerimizin önemli özelliklerinden biri de bu kongre tarihlerinin Cumhuriyet ve Atatürk’ü anma haftalarına denk getirilmesidir. Bugün eğitimden yoksun kalmış, üretmekten ziyade rant peşinde koşan bir toplumun nasıl çöküş gösterdiğini maalesef çok iyi biliyoruz. O yüzden iyi eğitim almış kesimi temsil eden bizler, çalışmak ve öğrenmek adına çevremize öğrencilerimize ve hastalarımız ışık olmalıyız. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum (BSHA)



Yorum Gönder

0 Yorumlar