Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

​Saraçoğlu Trap-Skeet Atış Poligonu Sosyal Tesisi Açıldı


Karatay Belediyesi'nden Spora Katkı Sunacak Bir Tesis Daha

Altay: Saraçoğlu Konya'nın Yeni Cazibe Merkezi Haline Geldi

Kılca: En Büyük Kazancımız Hemşehrilerimizin Duası Ve Onların Yaşam Kalitesini Artıran Hizmet Halkalarına Yenilerini Ekleme Heyecanı

Pekyatırmacı: Şehrimizin Gelişimine Katkı Sağlayan Bir Yatırım

Şahin: Karatay Belediyemiz Önemli Bir Eksiği Kapattı

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Saracoğlu Trap-Skeet Atış Poligonu Sosyal Tesisi'nin resmi açılışı gerçekleştirildi. 10 milyon liralık yatırım bedeliyle şehre hizmet vermeye başlayan tesisin Konya ve ülke sporuna önemli katkılar sunacağına vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; "Şehrimizin adını daha birçok platformda duyurmak istiyoruz. En büyük kazancımız hemşehrilerimizin duasını almak ve onların yaşam kalitesini artıran hizmet halkalarına yenilerini eklemektir" dedi. Karatay Belediyesi'nin Saracoğlu'na özellikle son yıllarda önemli yatırımlar yaptığını vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; "Saraçoğlu Konya'nın yeni bir cazibe merkezi haline geldi" derken; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Saracoğlu Trap-Skeet Atış Poligonu Sosyal Tesisi'ni Konya'nın gelişimine katkı sunacak bir yatırım olarak tanımladı. Konya İl Gençlik ve Spor Müdürü Abdürrahman Şahin ise Karatay Belediyesi'nin bu yatırımıyla önemli bir eksiği daha kapattığını aktardı.

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Saracoğlu Trap-Skeet Atış Poligonu Sosyal Tesisi'nin resmi açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Çevre düzenlemeleriyle birlikte toplamda 10 milyon liraya mal olan Saracoğlu Trap-Skeet Atış Poligonu Sosyal Tesisi, Saraçoğlu Mahallesi'nde bulunan Gençlik ve Spor Müdürlüğü Atıcılık Sahası'nda inşa edildi.
 
Bodrum, zemin ve 1'inci kat olmak üzere 3 bölümden oluşan tesiste antrenör odaları, toplantı odaları, eğitim odaları ve çok amaçlı salon yer alıyor. Çevre düzenlemesinin de yapıldığı tesiste ayrıca 24 araçlık otopark da bulunuyor.

EN BÜYÜK KAZANCIMIZ HEMŞEHRİLERİMİZİN DUASI VE ONLARIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRAN HİZMET HALKALARINA YENİLERİNİ EKLEME HEYECANI

Tesis için düzenlenen resmi açılış programında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak Karatay'ı her yönden çok daha ileriye taşımak için olanca güçleriyle çalışmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

Söz konusu gayretlerinin neticesinde en büyük kazanç olarak Karataylıların duası ve vatandaşların yaşam kalitesini artıran hizmet halkalarına yenilerini ekleme heyecanı olduğuna vurgu da yapan Başkan Hasan Kılca; "Bugün bu heyecanımızın ve hizmet sevdamızın bir başka yansımasının vesilesi olan bir açılışta birlikteyiz. Saraçoğlu Mahallemizdeki Trap - Skeet Atış Poligonu, uzun süredir ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıyordu. Karatay Belediyesi olarak bizler de bu sahanın şehrimiz ve ülkemiz sporuna çok daha iyi hizmet verebilmesi adına buraya bir sosyal tesis kazandırdık ve bugün itibariyle tesisimizin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Çevre düzenlemeleriyle birlikte 10 milyon liraya mal ettiğimiz tesisimiz; bodrum, zemin ve 1'nci kat olmak üzere toplamda 3 bölümden oluşuyor. İçerisinde antrenör ve toplantı odaları ile çok amaçlı salonun yer aldığı, çevre düzenlemelerinin yapıldığı tesisimiz 24 araçlık otopark alanına da sahip. Sporcu ve antrenörlerimizin konforu düşünülerek hayata geçen tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

KARATAY'IMIZI TÜM ALANLARDA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ

Saraçoğlu Trap-Skeet Atış Poligonu ve Spor Tesisi'nin bugüne kadar birçok başarılı organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlatan Hasan Kılca, 9 ile 18 Ağustos tarihleri arasında şehrimizde yapılan '5. İslami Dayanışma Oyunları'nın önemli olduğunu aktararak sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu yıl 9 18 Ağustos tarihlerinde şehrimizde yapılan 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda bu tesisimiz kullanıldı. Şehrimiz adına başarılı bir şekilde tamamlanan bu önemli organizasyonda ter döken sporcularımızı ve teknik ekibimizi tesislerimizde ağırlamıştık. Amacımız tam olarak buydu yani sporda, kültürde, sanatta, sosyal alanda ve daha birçok platformda hedefimiz; Konya'mızı Karatay'ımızı daha geniş bir şekilde temsil etmek ismini duyurmaktı bunu da başarmış olduk. Bu başarıda Büyükşehir Belediye Başkanımızın, ekibinin, teşkilatlarımızın, meclis üyelerimizin, muhtarlarımızın ve çalışma arkadaşlarımızın hepsinin emeği var bu vesileyle de hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir müjde daha vermek istiyorum önümüzdeki yıl İnşallah Uluslararası Trap ve Skeet Yarışması da burada düzenlenecek. Şehrimizin ve ilçelerimizin sporda çok daha iyi noktalara ulaşabilmesi için devletimizle, hükümetimizle, valiliğimizle, Büyükşehir belediyemizle ve ilçe belediyelerimizle birlikte kıymetli bir gayretin içerisindeyiz bugün resmi olarak hizmete açtığımız sosyal tesiste bunların bir örneğidir. Sosyal tesisimizin sporcularımız ve antrenörlerimizin hizmete sunulması adına gençlik ve Spor müdürlüğümüze teslim etmiş bulunuyoruz. Tesisimizin Karatay'ımıza Konya'mıza hayırlı olmasını diliyorum."

BÖLGE YENİ YATIRIM VE PROJELERİMİZLE BİRLİKTE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Saraçoğlu ve bölgesinin yeni bir cazibe merkezi alanı haline geldiğini ifade eden Kılca; "Hemen arkamızdaki 60 bin metrekarelik alan moloz doluydu bu alanı temizleyerek ağaçlandırdık. Saraçoğlu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze tahsis edilen 100 bin metrekare alanı da yine temizleyerek önceki yıl ağaçlandırmıştık. Hemen bitişiğimizde toplamda 340 bin metrekare alanı yeşillendirdik ve Karatay Lavanta Bahçesi projemizi hayata geçirdik. Lavanta Bahçemizin bitişiğindeki alanda ise birinci etap 110 bin metrekare Karaaslan ikinci etap hobi bahçemiz 90 bin metrekare yine Saraçoğlu hobi bahçemiz 150 bin metrekare alanıyla hemşehrilerimize hizmet veriyor. Geçtiğimiz hafta itibariyle de 15 bin metrekarelik alanda Karatay Gül Bahçemizi oluşturmaya başladık. Yani yaklaşık bu 1 milyon metrekare alanda çok çalışmalarımız oldu. Bunların dışında planlanan doğal yaşam parkımız var, 600 bin metrekarelik bir alanda projemiz bitmek üzere önümüzdeki dönemlerde bunun inşaatına da başlayacağız. Pehlivanlar Caddesi ve Kamil Yaylalar Caddesi'ni geçen yıldan başlayarak bu yıl içerisinde bitirdik. Bezmialem Caddesi'ni Karaman Caddesi'ne bağlayan büyük bir caddemiz var ismi Bilişim Caddesi. Bu caddenin açılışına da başladık. Şehir Hastanemizi Karaman yoluna bağlayan caddenin de kısa süre içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

KARATAY BELEDİYEMİZ ÖNEMLİ BİR EKSİĞİ KAPATTI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'ya spora ve gençliğe verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden İl Gençlik ve Spor Müdürü Abdürrahman Şahin, Saraçoğlu Spor Tesisleri'nin tek eksiğinin sosyal tesis eksiği olduğunu ifade ederek bu eksiği de Karatay Belediyesi'nin kapattığını söyledi.
Konya'nın sporda örnek sporcular yetiştirdiğine vurgu yapan Abdürrahim Şahin, amaçlarının bu alanda çok daha önemli başarılar elde etmek olduğunu söyleyerek "Saraçoğlu Spor Tesisleri'nden olimpiyat şampiyonlarının çıkacağına inanıyoruz. Bu tesislerimizde Türkiye'nin en güzel atış poligonu bulunmaktadır. Okçuluk, geleneksel okçuluk, hokey sahası, atletizm pisti ve bir doğal iki de sentetik futbol sahasıyla Bocce branşında müsabakaların yapıldığı bir tesis. Ülkemizin en güzel atış poligonu olan bu tesisin bir tek eksiği vardı o da sosyal tesis binasıydı. Karatay Belediye Başkanımıza bu ihtiyacı arz ettiğimde hiç tereddüt etmeden bu tesisin yapılması talimatını verdi. Çok kısa bir süre içerisinde de gördüğünüz bu mükemmel tesisi sporcularımıza ve şehrimizin hizmetine kazandırmış oldu. Bu tesislerden dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkması için yoğun çaba sarf edeceğimizin sözünü veriyoruz. 1 milyon metrekarelik tesisimizin oyunlara hazırlanması sürecinde Konya Büyükşehir Belediye'mizin ve Karatay Belediyemizin çevre düzenlenmesi, yollarını asfaltlanması, çimlendirme, bakım onarım dahil birçok iş ve işlemlerde de çok büyük katkısı oldu. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Karatay Belediyemiz sadece bu tesisle sınırlı kalmayıp Karatay'da yapılan sayısız gençlik ve spor tesisleri ile gençlik faaliyetlerine öncülük ediyor. Konya'nın sporda da marka şehir olmasındaki katkı ve desteklerini sürdürüyorlar. Karatay Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

2023 EKİM AYINDA ULUSLARARASI TRAP VE SKEET YARIŞMASI BURADA DÜZENLENECEK

Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Genel Sekreteri Burcu Soysal, Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Saracoğlu Trap-Skeet Atış Poligonu Sosyal Tesisi'nin hayırlı olmasını dileyerek tesisin birçok organizasyonun önünü açacağına vurgu yaptı. Burcu Soysal şunları dile getirdi; "Karatay Belediyesi yapımını tamladığı sosyal tesis binasıyla burası yeni bir vizyon kazanmış oldu. 5. İslam Oyunları öncesinde burada bir Grand Prix düzenlenmişti. Uluslararası federasyon yetkilileri burayı incelediler ve tesisi çok beğendiler. 2023 Ekim ayında yine bu tesislerimizde bir Grand Prix yani Uluslararası Trap ve Skeet Yarışması düzenlenecek. Ardından da bir dünya kupası almayı düşünüyoruz ve bununla ilgili de çalışmamız sürüyor. Tesisi kazandıran Karatay Belediyemize teşekkür ediyorum."

ŞEHRİMİZİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYAN BİR YATIRIM

Konya belediyeleri olarak spordan kültüre alt yapıdan üst yapıya kadar tüm alanlarda çalışma yürüttüklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, tesisi Konya'ya kazandıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'ya teşekkür etti.

Başkan Ahmet Pekyatırmacı şunları aktardı; "Bu tesis bizim için önemli. Böyle güzel tesisler sayesinde hem ulusal hem de uluslararası arenada önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyonlar ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda şehrimizin gelişmesine katkı sunuyor. Yapılan sosyal tesisle birlikte atış poligonumuz bundan sonraki süreçte çok daha iyi ve nitelikli organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün de atış poligonunun ilk yapım süreçlerinden itibaren çok büyük katkılar var. Buradaki faaliyetlerin icrasında da önemli çalışmaları yürütüyorlar. Tesisin Karatay'ımıza ve Konya'mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

SARAÇOĞLU VE BÖLGESİ KONYA'NIN YENİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya'nın marka değerine sporu da eklediğini dile getirerek şehre kazandırılan tesislerle olimpiyat oyunları düzenleyecek seviyeye geldiklerinin altını çizdi.

Saraçoğlu ve bölgesinin Trap-Skeet Atış Poligonu Sosyal Tesisi ve kazandırılan daha birçok yatırımla Konya'nın yeni cazibe merkezi haline geldiğini belirten Başkan Uğur İbrahim Altay; "Bu bölge Konya'nın yeni cazibe merkezi oluyor. Özellikle Karatay Lavanta Bahçesi ile ilgili yapılanlar sadece Karatay'ımız için değil tüm Türkiye için önemli bir sürece dönüşürken, Karatay Lavantası böylece önemli bir marka konumuna gelmiş oldu. Bu bölgemizde Karatay Belediyemiz ile birlikte tüm Türkiye'ye örnek olacak bir proje için çalışıyoruz. Neredeyse her hafta burada uluslararası bir müsabakaya ev sahipliği yapıyoruz. Konya tarım, sanayi, öğrenci şehriyken son dönemde yapılanlarla Konya artık bir spor şehri haline de dönüştü. Şehrimizin bu başarısında tesislerimizin varlığı ve organizasyon kabiliyetimiz çok önemli bir rol üstleniyor. Özellikle İslami Dayanışma Oyunları vesilesiyle yapılan tesisler eksiklerimizi tamamladı adeta olimpiyat oyunu düzenleyecek şehir seviyesine geldik. Hep birlikte Konya'yı sporun da başkenti yapmak için bundan sonra da gayret edeceğiz. Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca'ya hem bu tesisten dolayı hem bölgede yaptığı işlerden dolayı hem de Karatay'ımıza kattığı değerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah tüm ilçe belediyelerimizle birlikte Konya'mız çok daha güzel günler görecek" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmaların ardından Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Genel Sekreteri Burcu Soysal, Avcılık ve Atıcılık spor branşı ile federasyona verdiği katkı dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'ya teşekkür plaketi takdim etti. Karatay Belediyesi tarafından Saracoğlu Mahallesi'nde bulunan Spor Tesisleri içerisine kazandırılan Trap-Skeet Atış Poligonu Sosyal Tesisi'nin resmi açılışı da duaların ardından gerçekleştirildi.

Saracoğlu Trap-Skeet Atış Poligonu Sosyal Tesisi'nin açılışına; Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, AK Parti İl Başkan Vekili Fahrettin Kulu, İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Genel Sekreteri Burcu Soysal, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Karatay İlçe Başkan Vekili Tahir Özkan, AK Parti Karatay Kadın Kolları Başkanı Hülya Işık, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, Karatay Belediyespor Kulübü'nün sporcuları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.







Yorum Gönder

0 Yorumlar