Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Robotik Cerrahi Yöntemiyle Sağlığına Kavuştu 

İdrardan kan gelmesi, yanma gibi şikayetleri bulunan ve mesane kanseri teşhisi konulan Melek Eroğlu, (60) Özel Sağlık Hastanesi’nde robotik cerrahi yöntemiyle yapılan operasyonun ardından kısa sürede eski sağlığına kavuştu.

Özel Sağlık Hastanesi Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna, Melek Eroğlu’na yapılan tetkikler sonucunda mesane kanseri tanısı konulduğunu ve hastalığın yayılım göstererek kas dokusuna da geçtiğini belirtti.

Bir Dizi Operasyon Yapıldı

Prof. Dr. Burak Turna, ekip olarak zor bir operasyona imza attıklarını belirterek “Hastamıza gerçekleştirdiğimiz tetkikler sonucunda mesane ve çevresindeki kadınlık organlarının alınması gerektiğine karar verdik. Robotik sistektomi (mesanenin alınması), histerektomi (rahmin alınması) bilateral salfingooferektomi (yumurtalıkların alınması), lenf nodu diseksiyonu (bölgesel lenf nodlarının alınması) ve robotik ileal loop ameliyatı (ince bağırsaktan idrar yolu oluşturulması) ve tüm spesimenin vajinadan çıkarılması gibi kompleks bir dizi ameliyat gerçekleştirdik” diye konuştu. Özel Sağlık Hastanesi olarak Robotik Cerrahi konusunda önemli deneyimleri bulunan bir ekiple tanı ve tedavi gerçekleştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Burak Turna “Hastamızın vücudunda herhangi bir büyük kesi olmadan gerçekleştirdiğimiz bir dizi operasyonla ve tüm spesimenin vajinadan çıkarılması yöntemiyle Ege Bölgesinde önemli bir ilke de imza attık. Üroloji Birimi Uzm. Op. Dr. Emir Akıncıoğlu, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Bumin Örs, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Kadirağa ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç Dr. Turan Acar ile birlikte yaklaşık 6 saat süren bir cerrahi müdahale gerçekleştirerek hastamızı eski sağlığına döndürdük” ifadesini kullandı.

Robotik Cerrahi Avantaj Sağlıyor

Robotik cerrahi tekniği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Burak Turna , “Bu yöntemle hastaların ameliyat sonrası daha az ağrı duyması ve normal yaşama daha erken dönmesi imkanı sağlanıyor. Üstelik açık ameliyata göre yara izi de az olduğu için estetik anlamda da avantaj sunuyor. Bu yöntem vücutta daha az travmaya neden olduğu için hem kan kaybı daha az oluyor hem de iyileşme süresi kısalıyor. Hastada enfeksiyon riski azalıyor. Bağırsaklar ise açık yöntemde olduğu gibi havayla temas etmediği için ameliyat süresince doğal ortamında kalmış oluyor. Bu nedenle bağırsaklar çok daha kısa sürede normal şekilde çalışmasına dönüyor. Robotik cerrahi ile hastalarımıza açık cerrahinin dezavantajlarından uzak ameliyat imkanı sağlıyoruz. Bu konudaki deneyimi bin vakanın üstünde olan bir ekiple birlikte toplum sağlığı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar