Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Hekim Hasta Tarafından Rehin Alındı

Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir hekimimize poliklinik muayenesi sırasında psikiyatrik tanısı olan bir hasta tarafından istediği bağımlılık yapan ilaçları yazılmadığı gerekçesiyle silah çekildi ve hekim rehin alındı.

Olayla ilgili Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmesiyle olay büyümeden son bulduğu açıklandı. Sağlıkta şiddet bitmek bilmezken, her gün yeni bir şiddet olayı gündeme geliyor.  Hekimsen tarafından yapılan duyuruda, “Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir hekimimize poliklinik muayenesi sırasında psikiyatrik tanısı olan bir hasta tarafından istediği bağımlılık yapan ilaçları yazmadığı gerekçesiyle silah çekilmiş ve hekimimiz rehin alınmıştır. O an tesadüfen orada bulunan güvenlik güçlerimizin olaya anında müdahale etmesiyle elim bir olayın büyümeden önüne geçilmiştir” denildi. 

Hekim Hasta Tarafından Rehin Alındı
Hekim Hasta Tarafından Rehin Alındı

Hekimsen’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı, “Konya’da Dr. Ekrem Karakaya’ nın  6 Temmuz günü poliklinikte silahla vurularak şehit edilmesinin üzerinden 4 ay geçmiş ve bakanlığımızca hastanelere x-ray ve metal detektör sözü verilmiş olmasına rağmen henüz hastanelerde şiddeti önleyici hiçbir somut adım atılmamıştır. Bazı zincir özel hastanelere ve AVM’ lere dahi silahla girilemezken, kamu hastanelerine silahla veya bıçakla girilebilmesi kabul edilemez bir durumdur.  Hastanelere silahla girilmesinin çok acı örnekleri geçmişte yaşanmış ve yaşananlardan hala ders alınmamıştır. Bu olayların engellenmesi hususunda verilen sözlerin bir an önce tutulmasını ve daha da ötesi;  hastanelerin bir kampüs gibi etrafının çevrilerek ana giriş kapısı olmasını ve burada x-ray cihazları ve metal  dedektör  ile girişlerin kolluk kuvvetleri tarafından kontrol edilmesini istiyor; bu ve benzeri münferit olayların önlenmesi için bu adımların atılacak en önemli adımlar olduğunu düşünüyoruz. Bizler hekim olarak kamu çalışanıyız ve kamu binasında kamu hizmeti veriyoruz. Bu hizmeti kendimizi güvende hissettiğimiz bir ortamda vermek istiyoruz. Dün İstiklal Caddesi’nde hainlerin sebep olduğu terör olayı nedeniyle hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde bir iş bırakma eylemi veya toplu basın açıklaması yapmayı planlamadığımızı ifade etmekle birlikte sürüncemede bırakılan onlarca başlık altında en elzemi de güvenlik olan sorunlarımızın çözümsüz bırakılması durumunda Hekimsen Sendikası olarak iş bırakma eylemlerine yeniden başlayacağımızı  kamuoyu ile paylaşırız. Olayı gerçekleştiren şahıs gözaltına alınmış olup, Hekimsen hukuk birimimiz hukuki sürecin takibindedir ve şahsın en ağır şekilde cezalandırılması için elinden geleni yapacaktır. Hekimimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve sağlıkta şiddet olaylarının bir an önce son bulmasını umuyoruz”  (Kaynak: Hekimsen) (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar