Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Genital Estetik ile Saklı Güzelliğinize Değer Verin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Minegül Eben, son zamanlarda kadınların yoğun ilgi gösterdiği genital estetik işlemleri ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Teknolojinin ve estetik cerrahinin gelişmesi ile jinekoloji alanında estetik girişimlere olan yönelimin gün geçtikçe arttığını belirten Op. Dr. Minegül Eben: ‘’Genitel estetik ihtiyaç nedenleri ise genellikle beklenenden büyük veya simetri olmayan labia minor, koyu renkli labia major ve gevşemiş labia major olarak sıralanmaktadır. Özellikle labiaplasti, genital organlar arasında yapılan estetikler içinde en sık tercih edilendir.’’ dedi.

Saklı güzelliğinize değer verin

Op. Dr. Minegül Eben: ‘’Genital estetik kaygılarıyla kadınlar bazı cerrahi girişimlere başvurmaktadır. İç dudakların beklenenden büyük ve asimetrik olması, dış dudaklardaki renk değişimleri (koyulaşma), doku kayıpları kadınların genital estetiğe yönelimini arttırmıştır. Genital estetik işlemler cinsel kaygılar amacıyla yapılabildiği gibi cinsel fonksiyon bozukluğu gibi durumlarda da yapılmaktadır. Genital bölgede deformasyon, şekil bozukluğu, cilt renginde koyulaşma gibi problemler, kadınlarda cinsel hayatın olumsuz yönde etkilenmesine neden olmaktadır. Kadınların genital estetik yaptırma amaçlarını şöyle sıralayabiliriz; cinsel ilişkide hazzı arttırmak, güzel görünen bir vulvaya sahip olmak, partner isteği (vajina daraltma), rahatsızlık veren görüntüyü düzeltmek.’’

Genital estetik hangi işlemleri kapsamaktadır?

Vajinoplasti ameliyatı (vajina daraltma); kadınlar hormonal değişiklikler ve doğum sonrasında vajinal gevşeklik şikâyeti yaşayabilir. Zayıflamış vajina kasları cinsel bozukluklara, duygusal güvensizliğe, hoşnutsuzluğa ve hatta cinsel ilişki sırasında ağrıya neden olabilir. Bu durumu düzeltmek için vajina daraltma estetik cerrahi işlemi yapılmaktadır.

Genital beyazlatma; Vajinal beyazlatma işlemi, pigmentasyonun giderilmesine yardımcı olabilecek ve dış genital bölgenizde pembe ve yumuşak görünüm sağlayan yeni bir işlemdir. Vajinal beyazlatma, lazer, mezoterapi ve kimyasal peeling olarak 3 ana yöntem ile uygulanmaktadır. Bu uygulamalar 3-4 seans sürmektedir. Bu yöntemler kombine edilebildiği gibi tek başına da uygulanabilmektedir.

Labioplasti (iç dudak estetiği); genital bölgede yer alan iç dudakların küçültülmesi, estetik yönden daha iyi bir hâle gelmesi için yapılmaktadır. Labioplasti ameliyatlarının estetik haricinde cinsel anlamda da faydaları vardır.

Orgazm aşısı; G noktası bölgesine enjekte edilen hyalüronik asid içeren dolgularla yapılan bir işlemdir. Kişide orgazmı artırmayı amaçlar.

Genital PRP uygulaması; Özellikle isteksizlik, vajinal kuruluk veya idrar tutamama mevcutsa, cinsel gelişme isteyen her kadın için uygulanabilir. Vajinal PRP, trombositten zengin plazmanın (PRP) vajina ve klitorisin üst duvarına enjeksiyonunu içerir, kök hücrelerin çoğalmasını ve “daha genç” doku büyümesini tetikler.

Klitoris estetiği; kadın genital bölgesinde iç dudakların üst birleşme yerinde bulunan haz alma organı olan klitoris cildinin estetik operasyonuna denir. Bu operasyonun amacı klitorisi örten kıvrımlı ve sarkmış derinin küçültülüp, hem fonksiyonel hem de estetik düzeltme sağlamaktır.(BSHA)



Yorum Gönder

0 Yorumlar