Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Düz Karın Diyeti Nedir ?

Düz Karın Diyeti ile Nasıl Zayıflarsınız? Alanında uzman sağlık profesyonelleri, Düz Karın Diyeti hakkında Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na bilgi verdi.

Düz Karın Diyeti Avrupa’da Moda Oldu

Diyet, kadınların her zaman ilgilendiği her pazartesi başlanılan ama bir türlü tam verimli sonuç alınamayan zor bir durum haline geldi. Diyetisyenler özellikle bel ve karın bölgesinden alınan kiloların son derece zararlı olduğunu söylerler. Bu bölgelerdeki yağlanmaların çoğu kalıcı olur ve yağların eritilmesi son derece zorlaşır. Özellikle az tempolu yaşam, masa başı işler, beslenmedeki düzensizlikler, alınan fazla kalorilerin yakılmaması bel ve karın bölgesinde yağlanmaya yol açıyor. Bunların dışında aktif tempolu yaşamı, sporu olan yine de oturduğu zaman göbeği katlanan kişilerde mevcut. İşte bunların hepsine son vermek adına düz karın ile zayıflamanın yolları da mevcut. Önce Amerika daha sonrasında ise tüm Avrupa’yı saran ‘’Düz Karın Diyeti’’ neredeyse binlerce kişi tarafından denenen ve birçok kişiden olumlu sonuç alınan bir diyet oldu.

Düz Karın Diyeti Nedir ?

Düz Karın Diyeti Nasıl Hazırlanır?

2 litre suya önceden demlenmiş 1 çay bardağı yeşil çay, 1 çay kaşığı taze zencefil veya arzunuza göre 1 orta boy ufak ufak doğranmış salatalık,1 adet kabuğuyla doğranmış elma, 1 adet kabuğuyla doğranmış limon, 5-6 sap taze nane ve isteğinize göre 1 adet çubuk tarçını koyunuz. Bu karışımı bir gece boyunca buzdolabında bekletin ve ertesi gün karışımın hepsini tüketin.

Düz Karın Diyetinde Uyulması Gereken Kurallar

Düz karın diyetini uygularken kesinlikle tuzlu gıdalardan uzak durmalısınız. Tuzlu gıdalar vücudunuzda su tutacaktır bu da sizi olduğunuzdan daha şiş gösterecektir.  Beslenmenizde karbonhidrat tüketiminizi minimuma indirmelisiniz. Fazla karbonhidrat tüketimi vücudunuzda yağ olarak depolanacaktır. Her diyette olduğu gibi bu diyette de şekerli ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Bunların yerine zeytin, fındık, ceviz tüketebilirsiniz. Brokoli, lahana, karnabahar gibi gaz yapan sebzeleri de çok az kullanmalısınız. Bu tür gaz yapan sebzeler diyet esnasında şişkinliğe neden olacaktır. Tüketeceğiniz diğer sebzeler ise mutlaka haşlanmış olarak tüketilmeli. Düz karın diyetinde asitli içeceklerden çay ve kahveden uzak durmanız gerekmekte, baharatları ise yemeklerinizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Düz Karın Diyeti Nedir ?

Düz Karın Diyeti Ne Kadar Süre Uygulanmalı

Bu diyet hayallerinizdeki düz karna ulaşmanın imkansız olmadığını gösteriyor. Düz karın diyet programını 1 haftalık, 4 gün veya 2 günlük periyotlar halinde yapabilirsiniz. Özel karışımıyla vücudunuzdaki asit baz dengenizi düzenler ve vücudunuz metabolizmasını hızlandırarak zayıflamanıza yardımcı olur. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar