Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Yetersiz ve Sağlıksız Su Tüketimine Dikkat

Su içmek, insan sağlığı için en önemli konuların başında geldiğini belirten uzmanlar, suyun vücut ısısını dengelemekten hücrelere oksijen taşınmasına, cildi tazelemekten eklemleri ve organları korumaya kadar birçok faydası bulduğunu ifade ediyor. Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, susuzluğu anlamanın yollarını anltı.

Hayati fonksiyonların sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için yeterli miktarda sağlıklı suyun, düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor. Tam da bu noktada “Vücudun susuz kaldığını anlamak mümkün mü?” sorusu öne çıkıyor. Yetersiz su tüketiminin pek çok önemli sağlık sorununa sebep olduğunu belirten Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, suyun sağlık üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Bolu İçme Suyu

“Su ihtiyacını karşılamak için 8-10 bardak su içilmeli”

Vücudun yüzde 60-70’inin sudan oluştuğunu ve su içmenin faydalarının saymaklabitmeyeceğini belirten Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, şu bilgileri verdi: “Suyun insan vücudunda çok önemli işlevleri bulunuyor. Bunlardan başlıcalarını özetleyecek olursam; su biyolojik bir çözücüdür ve bu rolüyle vitaminlerin ve minerallerin hem vücutta taşınmasını hem de çözülmesini sağlar. Vücut sıcaklığının düzenlenmesinde çok önemli bir rol oynar. Derinin nemlenmesinde, toksinlerin atılmasında ve vücudun temizlenmesinde temel bir görev üstlenir.  Böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır. Kayganlaştırıcı bir madde olması nedeniyle birçok organın gerektiği gibi çalışmasını sağlar. Vücudun günlük kaybettiği su ihtiyacını karşılamak için normal bir insanın günde 8-10 bardak su içmesi gerekir.”

Bol Su İçmek Zayıflatır mı?

“Yeterli su alımı, zihinsel ve fiziksel faaliyetler için hayati”

Vücut ağırlığına göre su kaybının değişen sonuçlarına değinen Aktepe, şu noktalara vurgu yaptı: “Susuzluk hissi, ısı düzeninin bozulması, performans azalması, ısı artması başlıca görülen sağlık sorunları. Öte yandan, fiziksel performansın yüzde 20-30 düşmesi, baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik, titreme, fiziksel etkinlik sürerse bayılma gibi önemli problemlere de sebebiyet veriyor. Ayrıca kaliteli ve güvenli su tüketimi uzun süre gerçekleşmediğinde bilinç kaybı dahi yaşanabiliyor. Özetle yeterli su alımı; zihinsel ve fiziksel faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde devamlılığı için elzem. Tüketiciler bu sorunların önüne geçmek için kesinlikle sağlıklı, kaliteli, güvenli ve gerekli tüm denetimlerden geçen doğal mineral içeriklerini koruyan doğal kaynak ve doğal mineralli suları tercih etmeli.” (BSHA)



Yorum Gönder

0 Yorumlar