Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Okul Öncesi Öğretmen Maaşları Ne Kadar, Ek Ders Ödeniyor Mu ?

Okul Önceki Öğretmen Maaşları

Okul Öncesi Öğretmen Maaşı 5500 TL ile 8 bin TL arasında değişirken, özel eğitime muhtaç öğrencilerinin eğitimi ile ilgilenen Okul Öncesi Öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi gündeme geldi.

Okul Öncesi Öğretmen Maaşları ve Ek Ders Saati Ücretleri

Okul Öncesi Öğretmenler için Ek Ders Ücreti ödenmesi gerektiğini gündeme getiren Türk Eğitim Sen yetkilileri, “Okul öncesi öğretmenleri zaman zaman özel eğitime muhtaç olan öğrencilerin eğitimlerinde görev almaktadırlar. Bu eğitimler öğrencinin ihtiyacına göre destek eğitimi odası ile evde ve hastanedeki eğitim ortamlarında verilebilmektedir. Bu eğitimlerde görev alan okul öncesi öğretmenlerine ise ek ders ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir. Halen yürürlükte bulunan ek ders ücreti ödemelerine ilişkin ana düzenlemelerin yer aldığı Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’da; okul öncesi öğretmenlerine, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitiminde görev almaları durumunda ek ders ücreti ödenebileceğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’da ki eksik düzenleme okul öncesi öğretmenlerini mağdur ettiği gibi özel eğitime muhtaç okul öncesi öğrencilerinin de eğitimlerini aksatmaktadır” dedi.

MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerinde Düzenleme Yapılmalı

Sendika yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul/kurumlarda görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin, özel eğitime muhtaç öğrencilerin evde ve hastanede eğitimi ile destek eğitimi odalarında gönüllülük esasına göre görevlendirilmeleri görev almaları durumunda ise ek ders ücretinden  yararlanabilmeleri için Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’da düzenleme yapılması konusunda; Milli Eğitim Bakanlığı’ndan  gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar