Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Kaymakam Turan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde; aziz milletimizin milli mücadele destanını yazdığı ve büyük fedakârlıklarla kazandığı eşsiz zafer neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 99'uncu yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.


Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk Milletine yeni ufuklar açmış, ekonomiden sosyal hayata, siyasal düşünceden toplum yaşantımıza kadar birçok konuda yeni düzenlemeler getirerek tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olmuştur.


Ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu ve nitelikli insan kaynağı ile uluslararası alanda giderek daha saygın bir konum kazanmaktadır. Bu kazanımların oluşmasında gücünü milletinden alan demokratik bir Cumhuriyet rejiminin olması önemli rol oynamıştır.


Aziz Milletimiz, tarih sahnesinde yeniden dirilişinden günümüze kadar; Cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını her koşulda tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye hazırdır. Milletimizin azmi ve milli şuurun neticesinde tarihi büyük kahramanlık örnekleriyle dolu yüce Türk Milletinin Kurtuluş Savaşı'ndaki eşsiz mücadelesi ve üstün fedakârlıklarıyla kurulan Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımak için bizlere önemli sorumluluklar düşmektedir. Geçmişimizin bize yüklediği misyonla gelişime açık, vizyon sahibi, özgüveni yüksek bireyler olarak çok çalışmak, araştırmak, geleneklerimizi ve milli değerlerimizi koruyup cumhuriyetimizi gelecek nesillere taşımak temel gayemiz olmalıdır.


Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, Bozkırlı hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı canı gönülden kutluyorum."

Yorum Gönder

0 Yorumlar