Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

İdiyopatik Pulmoner Fibrosis Nedir?

İdiyopatik Pulmoner Fibrosis Nedir?

Akciğer sertleşmesi olarak bilinen İdiyopatik Pulmoner fibrosis hastalığı ile ilgili konuşan uzmanlar erken teşhis ve tedavinin önemine değindi.

İdiyopatik Pulmoner Fibrosis Nedir?

Hastalık hakkında Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Solunum TV’de bilgi veren Prof. Dr. Funda Coşkun, :  Akciğer sertleşmesi akciğerin esnekliğini kaybettiği bir tablo olarak karşımıza çıkıyor latince ismi olarak İdiyopatik Pulmoner fibrosis tanımını kullanmaktayız kısaltılmış şekli İPF olarak da görebilirsiniz. Akciğerin hava keseciklerinin etrafı interstisyel doku olarak adlandırılmaktadır bu dokunun herhangi bir sebeple nedenini bilmediğimiz durumlarda bu dokudaki bozulmalar akciğer sertleşmesini oluşturmaktadır” dedi.

İdiyopatik Pulmoner Fibrosis Nedir?

Hastalarda Hangi Şikayetler Akciğer Sertleşmesini Düşündürür?

Coşkun, İdiyopatik Pulmoner Fibrosis hastalığında yaşanan şikayetler hakkında şu bilgileri aktardı, “Akciğer sertleşmesi olan hastalarımızın en sık rastlanan şikayetleri nefes darlığı ve kuru öksürük tabi nefes darlığı akciğerin esnek yapısını kaybetmesinden dolayı hava girerken ve çıkarken çok rahat genişleyip daralamadığı içi nefes darlığı hissiyatı oluyor aynı zamanda kuru öksürük önemli bir şikayet nedeni bu hasta grubunda sertleşmenin yol açtığı bir öksürük tablosu tetikleniyor çoğunlukla bu öksürüğe balgam eşlik etmiyor. Bunun dışında herhangi bir göğüs ağrısı ya da kan tükürme ya da balgam gibi şikayetlerin daha az oluğunu söyleyebiliriz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar