Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Duygu ve Asil Yıldırım Çiftinin Bebek Sevinci

Duygu ve Asil Yıldırım Çiftinin Bebek Sevinci

Duygu ve Asil Yıldırım çiftinin 440 gram prematüre olarak dünyaya gelen ilk kızları, Özel Sağlık Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yetimalar gözetiminde yaşama tutundu.

Çocukluktan itibaren yüksek tansiyon hastalığı bulunan ve çocuk sahibi olması riskli görülen Duygu Yıldırım, ikiz bebeklere hamile kalmasına rağmen süreç içerisinde birini kaybetti.

Diğer bebeğin yaşama tutunması için tedaviye başladıklarını dile getiren Doç. Dr. Hakan Yetimalar “ Daha önce de bir bebek kaybı yaşayan Duygu Yıldırım, bu defa ikiz bebeklere hamile kaldı. Bir sağlık merkezinde yapılan muayeneler sonucu gebeliğin anneye hayati risk oluşturabileceği söylenmiş ve gebeliğin sonlandırılması uygun görülmüş. Bu sürede ikiz bebeklerden birini kaybetmiş. Ancak gebeliğini sonlandırmak istemediğinden, Özel Sağlık Hastanesi’ne başvurarak tedavi görmeye karar verdi” diye konuştu.

6 Ay Yoğun Bakımda Tedavi Gördü 

Bebeğin yaşama tutunması için ekip olarak özverili bir çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Doç. Dr. Hakan Yetimalar, “Bizler de bu riskli sürecin sorumluluğunu üstlenerek, gebelik sürecinde birlikte ilerledik. Söz konusu gebelik çiftin son şanslarıydı ve ayrıca anne hayatı için de çok yüksek risk içeriyordu. Tedavi sonunda hem anne hem de bebek sağlık içinde evlerine gidebildi. 25- 26. hafta arasında 440 gram olarak prematüre doğan kız bebek, 6 ay grup hastanemiz İzmir Gözde Hastanesi yenidoğan yoğun bakım ünitesinde kaldı. Yenidoğan yoğun bakım takibi ise Gözde İzmir Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Liya Alkılıç tarafından yapıldı. Prof. Dr. Kadir Biberoğlu ise Duygu hanımın tansiyon ve genel durumu düzeltmek için önemli katkılarda bulundu. Sonuç olarak bebeğimiz, 2 kg ağırlığında sağlıkla taburcu olarak ve ailesine kavuştu. Kendilerine mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyoruz” diye konuştu. (BSHA) 



Yorum Gönder

0 Yorumlar