Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

ÜSKÜDARDAN İSMİLE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURLUDU


Gönüllü gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli Karatay Belediyesi, Üsküdar Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi, Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü, İstanbul Gençlik ve Spor İl müdürlüğü, Maltepe Gençlik Merkezi işbirliğinde gönüllü gençlik liderleri ile İsmil Cumhuriyet Ortaokulu'nda DİJİTAL ÇAĞDA GÖNÜLLÜ GENÇLERLE "SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK" İÇİN "DEĞERLER KÖPRÜSÜ❞ projesini gerçekleştirdiler.

"Gönüllü ol gönülden yap" mottosuyla yola çıktılar ve gönüllü gençlerimizin sahiplenme duygularının arttırılması, gönüllülük kültürünü öğrenmesi, milli ve manevi değerlerini gönülden yaşayarak ve iyilik buluşmalarıyla gelecek nesillere aktarmalarını amaçladılar.

Projede gönüllü gençlerle 4 ana tema üzerinde uygulamalar yapıldı. Bu uygulamalar; gönüllülük, katılımcı gençlik, iyilik hareketi ve kültürel, milli ve manevi değerlerin gönüllü gençlerle gelecek nesillere aktarılmasıdır.Proje kapsamında belirlenen Konya Karatay İsmil  Cumhuriyet  Ortaokulunun dış cephesine dikkat çekici resimler yapıldı . Çocuklara temizlik konusunda farkındalık atölye çalışmaları ve ilk yardım eğitimi verilmesi ve okul bahçesinde çocuklarla iklim krizi kapsamında farkındalık, okçuluk ve bilinçlendirme atölyeleri yapıldı.

Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar'ın koordinatörlüğünde gönüllü gençlerle Çocukların hayal gücünü geliştirmek adına sanat ve bilim atölyeleri yapıldı.

Atölyelerin bitiminde Konya Karatay İsmil Çocuk Şenliği gerçekleştirildi.

Süreç boyunca çalışmaların yanı sıra gönüllü gençlerle kültür ve sanat gezisi yapıldı.

Tüm proje kapsamında "Sürdür Çocuk Kütüphanesi" ve "Sürdür Çocuk Anasınıfı" oluşturuldu. Kütüphanede Prof. Dr. Nevzat Tarhan köşesi oluşturuldu ve tüm kitapları bu köşede okuyucularla buluşturuldu.
İsmil Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Mustafa BAYAR"Üsküdar üniversitesinden gelen gönüllü  öğrencilerimize, Karatay belediye başkanımız Hasan KILCA 'ya Karatay Belediyesi dış ilişkiler müdürümüz Fuat ÖZCAN beye  İsmil mahalle muhtarı Ramazan AKIN'a İsmil Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür dernek başkanı Ömer KORKMAZ ve yönetim kuruluna Okul Aile Birliği Başkanı Eşref TÜRCAN 'a ve İsmil Jandarma Karakol Komutanı Kamil KARAKAYA 'ya ve güzel ikramları hazırlayan güzide İsmil halkına çok teşekkür ederim ".dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar