Rektörümüz ve beraberindeki heyet, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) yetkilileri ile bir araya geldi. Heyetler arası gerçekleşen toplantılarda, olası işbirlikleri, proje ve çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Kısa bir süre önce TENMAK ile gerçekleştirilen protokol kapsamında bir araya gelen üniversitemiz ve TENMAK yetkilileri olası projeler, ortak çalışmalar ve işbirlikleri hakkında toplandı. Ankara'dan gelen TENMAK ekibi, Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi içerisinde bulunan laboratuvarları gezerek, laboratuvarlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sonrasında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Kürşad Ersoy başkanlığında toplanarak, farklı alanlarda yapılabilecek projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Gelişim Yerleşkesi Rektörlük Binasına geçen heyet, Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik'le bir araya gelerek görüşmelere devam etti. Üniversitemizin hassasiyetle üzerinde durduğu üniversite sanayi işbirlikleri, özellikle savunma sanayine yönelik kuruluşlarla yapılan çalışmalar ve Konya'nın üretim üssü olarak sahip olduğu potansiyelin de yapılacak ortak çalışmaları güçlendirecek nitelikte olduğu konuşuldu. Rektörümüz yaptığı konuşmada, " Bir Teknik Üniversite olarak üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz. Şu ana kadar yapılan çalışmalarla bu konuya verdiğimiz önemi somut bir şekilde göstermiş olduğumuzu düşünüyorum. Bilindiği gibi 12 farklı Araştırma ve Uygulama Merkezimiz var. Sanayi odaklı birçok proje gerçekleştirdik ve bu projelere Akademik danışmanlık yaptık. Ne kadar çok ve farklı iş yaparsak ülkemiz için o kadar faydalı işler çıkaracağımıza inanıyorum. Bu gün gerçekleşen bu görüşme ve toplantılarla da önemli projelere imza atacağımıza inancımız tam." dedi.
Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) enerji, maden, iyonlaştırıcı radyasyon, parçacık hızlandırıcıları ve nükleer teknoloji alanlarında çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor olması Üniversitemizin sahip olduğu potansiyel alanlar olarak ortak çalışmaları kuvvetlendirici özellikte olduğu vurgulandı.
Gerçekleştirilen toplantılara Üniversitemizden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Kürşad Ersoy, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Rektör Danışmanı Prof. Dr. İhsan Özkan, Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldırım, Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gürsoy katılırken TENMAK'tan Radyoaktif Atık Yönetimi Koordinatörü Burhan Doğan, Endüstriyel İlişkiler ve Sözleşmeler Koordinatörü Dr. Harun Türker Kara, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsünden Ar-Ge ve İnovasyon Koordinatörü Dr. Merve Taner Camcı, Enerji ve Teknoloji Politikaları Koordinatörlüğü Grup Sorumlusu Özlem Önenç, Hukuk Hizmetleri Koordinatörlüğü'den Avukat Gizem Buse Canbek, Temiz Enerji Araştırma Enstitüsü Ar-Ge Uzmanı Feyzullah Gülpınar, Destek Programları Koordinatörlüğü Uzman Yardımcısı Bengisu İpek, Bor Araştırma Enstitüsü'nden Mühendis Muhammed Nasuh Arık katıldı.
0 Yorumlar