Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Yağız Efe Tepecik Hastanesi’nde Sağlığına Kavuştu

Yağız Efe Tepecik Hastanesi’nde Sağlığına Kavuştu

Doğuştan kalbinde ritim bozukluğu olan 2 yaşındaki Yağız Efe Yılmaz, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Kliniği’nde, uygulanan kardiyak elektrofizyolojik çalışma ile dondurmalı tedavi yöntemi olan Kriyoablasyon işlemi ile hiç radyasyona maruz bırakılmadan tedavi edildi.

İzmir Tepecik Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Kliniği’nde, 2016 yılı başından itibaren kalp ritim bozukluklarının tedavisinde uygulanan elektrofizyolojik çalışma (EPS) katater ablasyonu ile, ritim bozukluğu olan çocuklar tedavi edilerek ilaca bağımlı olmaktan kurtarılıyor.

Yağız Efe Tepecik Hastanesi’nde Sağlığına Kavuştu

Acil olarak işleme alındı…

Çoklu antiaritmik ilaç tedavisine rağmen kalp ritim bozukluğu (supraventrikülertaşikardi) devam eden ve kalp yetersizliği bulguları gelişmeye başlayan 2 yaşındaki Yağız Efe Yılmaz

Prof. Dr. Cem Karadeniz başkanlığındaki ekip tarafından radyasyona maruz bırakılmadan üç boyutlu haritalama eşliğinde kasık damarlarından özel kateterler ile kalbe girilerek dondurma (kriyoablasyon) yöntemi ile kalpte taşikardiye neden olan sorunlu bölge tedavi edildi. Başarılı geçen işlem sonrası hasta ertesi gün sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)



Yorum Gönder

0 Yorumlar