Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Türk Tabipler Birliği Eylem Programını Açıkladı

Türk Tabipler Birliği Eylem Programını Açıkladı

Türk Tabipler Birliği (TTB), 14 Nisan 2022 tarihinde İstanbul Tabip Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyerek “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde” başlıklı imza kampanyası ile 29 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak miting ile sonlandırmayı planladıkları eylem programını ıkladı.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, “Emek Bizim Söz Bizim” eylem süreci kapsamında yükseltilen taleplerin gündem olduğunu fakat siyasi iktidarın somut bir değişiklik için samimi davranmadığını hatırlatarak söze başladı. 10 acil talepten oluşan bir imza kampanyası başlatacaklarını ifade eden Korur Fincancı, imza kampanyası için siyasi partiler ile görüşmeler yaptıklarını da söyledi. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, “Biz biliyoruz ki bu bir maraton. Sesimizi duyurana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Haklarımıza da toplumun sağlık hakkına da sahip çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.
Türk Tabipler Birliği Eylem Programını Açıkladı

AÇIKLANAN PLAN
  • “15 Nisan Cuma günü giderek artan sağlıkta şiddete karşı sözümüzü kurmak, Dr. Ersin Arslan şahsında kaybettiklerimizi anmak için hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde (ASM), toplum sağlığı merkezlerinde (TSM) … Tüm işyerlerimizde/sağlık kurumlarında anma etkinlikleri, saygı duruşları gerçekleştirileceğiz.
  • Hastaneler, ASM’ler, TSM’ler tüm sağlık kurumlarında hekimleri, sağlık çalışanlarını, sivil toplum örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini, esnaf odalarını, muhtarları, sendikaları… Toplumun tüm kesimlerini ziyaret ederek, mümkün olan en yaygın hali ile toplumla buluşturacağımız “10 acil talebimiz”i içeren imza kampanyasını başlatacağız. İmza kampanyası Dr. Ersin Arslan’ı kaybettiğimiz gün olan 17 Nisan 2022’de başlayacak ve Dr. Kamil Furtun’u kaybettiğimiz gün olan 29 Mayıs 2022’de sona erecektir.
  • 1 Mayıs’ta Türkiye’nin dört bir yanında “Bu Düzen Böyle Gitmez! Birlikte Değiştireceğiz” diyerek tüm emek meslek örgütleriyle en güçlü şekilde, omuz omuza, hep birlikte meydanlarda olacağız.
  • Mayıs ayı boyunca hekimlerle buluşmalarımıza, bölge toplantılarımıza devam edecek; emeğimiz ve geleceğimiz için neler yapabileceğimizi birlikte tartışacağız.
  • 29 Mayıs’ta Ankara’da yapacağımız miting için tüm sağlık emek-meslek örgütleriyle süreç yürütecek ve bunu ilan edeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek beyaza bürüdüğümüz mitingde taleplerimizi en güçlü şekilde dile getireceğiz” denildi. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)


Yorum Gönder

0 Yorumlar