Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Karatay Belediyesi’nden Ağaç Dikme Etkinliği


Başkan Hasan Kılca Öğrenciler İle Birlikte Fidan Dikti

Karatay Belediyesi Binlerce Ağacı Toprakla Buluşturdu

Hasan Kılca: Gelecek Nesillere Bırakılacak En Kıymetli Hazine Yeşil Bir Dünyadır

Karatay Belediyesi, "Daha Yeşil Bir Karatay" hedefiyle fidan dikme etkinliği düzenledi. Etkinlikte Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Saracoğlu Mahallesi'nde 52 bin metrekarelik alanda Karatay İzzet Bezirci İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte hazırlanan fidanları toprakla buluşturdu. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Gelecek nesillere bırakılacak en değerli hazine yeşil bir dünyadır" dedi.

Karatay genelinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarını sürdüren Karatay Belediyesi, Saracoğlu Mahallesi'nde fidan dikme etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Saracoğlu Mahallesi'nde hazırlanan 52 bin metrekarelik ağaçlandırma alanında İğde, Akasya, Sofora, Dişbudak, Katalpa, Dut ve Süs Elması gibi ağaç ile fidanlar toprakla buluşturuldu.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, Karatay'da ağaçlandırma ve yeşillendirme seferberliği kapsamında düzenlenen söz konusu etkinliğe Karatay İzzet Bezirci İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte katıldı.

Bir süre öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden ve öğrencilere fidan dikmenin öneminden bahseden Başkan Hasan Kılca, daha sonra fidanları öğrencilerle birlikte toprakla buluşturdu.

GELECEK NESİLLERE BIRAKILACAK EN KIYMETLİ HAZİNE YEŞİL BİR DÜNYADIR

Gelecek nesillere bırakılacak en kıymetli hazinenin güzel ve yeşil bir dünya olduğunu ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 52 bin metrekarelik bir alanda binin üzerinde fidan dikerek ilçedeki yeşillendirme seferberliklerine bir katkı sunduklarını ifade etti.

Başkan Hasan Kılca; "Karatay'ımızı yeşillendirmeye devam ediyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını ne kadar artırırsak gelecek nesillere de yeşil ve güzel bir ilçe emanet etmiş olacağız. 52 bin metrekarelik bir alana binin üzerinde ağalarımızı ve fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bu ağaçları öğrencilerimizle birlikte dikerek çocuklarımızın da ağaç sevgisi kazanmasına destek olduk. Burası daha önce tamamen molozlarla kaplıydı ve öncelikle molozları temizledik. Şimdi de burayı fidanlarla süslüyoruz. Geleceğimize bırakacağımız en güzel miras; hemşehrilerimizin rahat bir şekilde yaşayabilecekleri tertemiz ve yemyeşil bir dünyadır. Karatay Belediyesi olarak bu hedefle yarınlarımıza yatırım yapıyor; çevremizi ve doğamızı korumaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız etkinliklerle ilçemizi hep birlikte yeşillendireceğiz ve her bir fidanla da yarınlarımıza nefes olacağız inşallah" dedi.

ÖĞRENCİLERİ MUTLU EDEN ETKİNLİK

Karatay İzzet Bezirci İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Şenol Doğru, yaşanabilir bir dünya ve çok daha yeşil bir Karatay için öğrencilerle birlikte fidan diktiklerini ifade ederek etkinlik dolayısıyla Karatay Belediyesi'ne teşekkür ederken; öğrenciler ise, fidan diktikleri ve doğaya destek oldukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar